Onderwerpen: Aanbouwdelen

Een mooie blauwe kentekenplaat in een mooie chromen houder.

Origineel hoort voorop de bumper de kentekenplaat aan een rubberen strip bevestigd. Dat is een oplossing die eigenlijk geen recht doet aan zo’n mooie auto. Het ziet er een beetje goedkoop uit. Ik kreeg de tip dat je een chromen kentekenplaathouder kon bestellen die voor andere oldtimers ook geschikt was. Ze kosten ongeveer 25 euro. Ik heb er een besteld en het klopt. Dit is veel mooier dan een rubberen strip bovenaan de kentekenplaat.

De chromen kentekenplaathouder moet je even uit elkaar halen om hem om je originele kentekenplaat te kunnen bevestigen. Maar dat is een kleine moeite. Daarna maak je alles passend met de kentekenplaat in de houder.

Kentekenplaathouder chroom voor BMW 2002
Hier zie je de mooie chromen kentekenplaathouder op mijn Touring
Kentekenplaathouder chroom achterkant
De 2 boutjes aan de achterkant van de kentekenplaathouder passen niet door de originele bumperplaten
Om de kentekenplaathouder netjes met de bovenkant van de bumper uit te lijnen moet je 2 strips maken waarmee je de kentekenplaathouder iets omlaag kunt brengen. In de strips zitten onderin en bovenin 2 gaten voor de bumpergaten en de boutjes van de kentekenplaathouder. Het is daarna even passen om de kentekenplaathouder perfect in het midden en in lijn met de bovenkant van je bumper te monteren.
Kentekenplaathouder chroom BMW 2002 bovenaanzicht
In de voorbumper van de BMW 2002 zit een knik die je met de kentekenplaat moet proberen te volgen
De knik moet je zelf in de kentekenplaathouder maken. Je ontvangt een plat exemplaar. Je doet dit met de kentekenplaat in de houder gemonteerd. De kentekenplaat moet je namelijk ook een knik geven want die koop je ook vlak.

Je kunt de knik met de hand erin krijgen. Bijvoorbeeld door de houder op een stalen werkbank een knik te geven. Daarna is het een paar keer passen en meten op de bumper. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Voor de liefhebber die zijn auto graag helemaal origineel op wil bouwen: ik heb nog een rubberen strip voor de bumper te koop die nieuw en nog nooit gemonteerd is. BWM onderdeelnummer 51115470019.