Onderwerpen: Interieur

Dit stuk tapijt zie je vooral als je de achterbank klapt.

De achterkant van de achterbank is afgedekt met een plaat die vastgezet is met een aantal schroeven in de achterzitting. De plaat heeft onderaan een diepe ronding die over de wielkast heen valt. Over de plaat zit een afdeklijst van chroom. Op de plaat zit tapijt. Origineel was dit een gevormd tapijt uit een stuk. In de tapijtset die ik gekocht heb, bestaat het uit 2 delen. Het vlakke deel en het ronde deel.

Bekleding en plaat achterkant achterbank BMW 2002 Touring
Hier zie je de achterplaat met het originele tapijt uit 1 stuk.
Bekleding 2-delig achterkant van achterbank BMW 2002 Touring
Hier zie je de 2-delige bekleding naast het 1-delige orgineel. Ook zie je hier de chromen afdeklijst die ik ook nog ga opknappen.
Let op: het is super belangrijk dat je 2 losse stukken tegen elkaar laat aankomen en NIET laat overlappen. Toen ik de banken voor het eerst in de vergrendeling wilde klappen lukte het niet. Deels kwam dit door het overlappen van de 2 stukken tapijt. Ik heb dit later bij moeten snijden toen het al gelijmd was.

Voor het meten kijk je of de stukken tegen elkaar komen maar ook of de vinyl stukken een gelijke rand rondom geven als je ze gaat lijmen en opspannen. Ook moet je er op letten dat de vloerbedekking niet over de onderplaat steekt. Dan krijg je de chromen afdeklijst niet meer over de achterplaat heen en lijnen de gaten van de schroeven niet meer uit.

Bekleding achterkant van achterbank bmw 2002 Touring
Je meet eerst de 2 stukken met elkaar zodat ze perfect liggen. Met een klem zet je het ronde deel vast.
bekleding achterkant van achterbank bmw 2002 touring ronde deel verlijmen
Voor het lijmen gebruik ik W├╝rth Kraftspr├╝hkleber. Om het tapijt perfect op de plek te houden verlijm je het in 2 stappen.
Na het verlijmen van deel haal je de klem weg en verlijm je het andere deel waarbij je het vinyl over de achterplaat spant.

Het grote stuk tapijt verlijm je op exact dezelfde manier en dan span je het vinyl weer over de achterplaat. Een handige tip is om nu alvast met een priem door het tapijt de schroefgaten te maken. Dan is het vastschroeven makkelijker.

Afdeklijst achterkant van achterbank BMW 2002 Touring
De afdeklijsten waren behoorlijk ingedeukt en afgeleefd. Met een stuk multiplex erachter heb ik ze zo goed mogelijk weer in vorm gekregen.
Nu deze lijst weer wat netter is schroef je dit eerst op het paneel. Daarna kun je het paneel in zijn geheel op de rug van de achterbank schroeven. Hiervoor heb je nette zwarte schroefjes nodig en mooie profielringen.
Profielringen met zwarte schroefjes BMW 2002 Touring
Hier zie je de mooie ringetjes met nieuwe zwarte plaatschroefjes. Niet origineel maar wel weer mooi en niet verroest.
achterkant van achterbank BMW 2002 Touring klaar
Klaar voor het inbouwen. Het is heel erg mooi geworden!