Onderwerpen: Garage

In een fijne werkplaats werk je gewoon veel liever en sneller.

Tijdens de restauratie van een oldtimer ben je echt ongelooflijk veel tijd in je garage bezig. Ik ben natuurlijk geneigd om alle tijd in het project zelf te steken. Maar omdat je zoveel tijd in de garage zelf werkt, is het belangrijk om te zorgen dat je er ook lekker kunt werken. Daar besteed ik best veel tijd aan. Het werkt niet motiverend als je naar je garage gaat en met een zucht denkt: wat een bende, zo kan ik eigenlijk niet werken. De afgelopen maand heb ik weer veel kleine verbeteringen aan de garage doorgevoerd die het werken veel fijner maken. Ik geniet daar echt elke dag van en het werk is ook sneller klaar.

De verbeteringen aan de garage van afgelopen maand:

  • Opbergplank aan de wand
  • Opbergplank onder de werkbank
  • Slijper met staalborstel
  • Klok aan de muur

Als je een auto helemaal uit elkaar haalt dan merk je pas hoeveel erin zit. Gelukkig kon ik veel bij mijn schoonouders in Drenthe stallen. Nu de opbouw weer begonnen is heb ik alle dozen eigenlijk weer nodig. Maar waar laat je dat allemaal? Ik wil ook niet wonen in een onderdelenmagazijn.

opbergplank in garage
Als die spullen stal je op een mooie stevige opbergplank waar 5 grote dozen op passen.

Mijn werkbank is gemaakt op de hoogte die voor mij ideaal is: 1 meter hoog. Onderin lag een plank met daarboven een open ruimte van 70 centimeter hoog. De bodem van de plank lag wel vol met grote onderdelen zoals de versnellingbak en de uitlaat maar daarboven was een groot gapend leeg gat. Terwijl ik overal dozen met onderdelen had staan en de ruimte dus goed kon gebruiken.

Ik heb netjes opgemeten welke ruimte er beschikbaar was. Daar heb ik opbergbakken bij gezocht die precies passen zodat echt alle ruimte benut is. Van ijzeren U-profielen heb ik dwarsbalken tussen de poten gelast. Ik heb er een goedkope draagplank in gelegd. In de bakken heb ik de onderdelen per categorie gesorteerd. Er is nu weer orde in de chaos.

Opbergplank onder werkbank
Zes kratten om onderdelen in op te bergen. Orde en ruimte in de werkplaats!

Voor de restauratie van een auto moet je heel vaak oude roestige onderdelen schoonmaken. Bijvoorbeeld bouten of andere kleine onderdelen. Een staalborstel op een werkbankslijper is daar ideaal voor. Ik zocht er een met wat meer vermogen omdat de borstel anders snel stil staat.

Op Marktplaats vond ik een mooie slijper van Swinko. Deze slijper heeft een vermogen van 520 watt. Ik hoop dat het genoeg is. Op Marktplaats vond ik ook nog 2 oude wandsteunen in groene hamerslag kleur die perfect bij de slijper passen. De borstel bestelde ik bij Brammer in Utrecht. Daar hebben ze echt alles voor de klusser maar ik moest er wel ruim een week op wachten.

slijpmachine met staalborstel
Een mooie slijpmachine van Swinko met een vermogen van 520 Watt

Als je lekker bezig bent in de garage vergeet ik de tijd wel eens. Natuurlijk heb ik gewoon een mobieltje bij me maar om daar nou de hele tijd aan te zitten met die vieze vingers… Ik zocht dus een klein klokje op elektriciteit en dus niet op batterijen. Hij moest natuurlijk ook mooi zijn en oud. Dit klokje van Metamec past perfect in mijn garage.

klokje voor garage
Nooit meer de tijd vergeten. Door dit leuke klokje voor de garage.