Onderwerpen: Interieur

Alleen met de stoomreiniger was het tapijt soepel genoeg te krijgen.

Origineel zaten op de wielkasten achter 2 lagen: een laag isolatie met schuim en het tapijt. Beide delen waren gevormd en verlijmd en hadden dus een perfecte pasvorm. Bij aankoop van een nieuwe tapijtset ontving ik een stuk tapijt met daarin 2 naden om de ronde vorm erin te krijgen. Het goed plaatsen van deze vloerbedekking vond ik erg lastig. Het bleef maar plooien en was heel moeilijk om strak in de auto te krijgen.

Tapijt wielkasten achter BMW 2002
Op dit tapijt zijn de naden goed te zien. Het afgetekende gat moet je nog snijden.
Gat in tapijt voor schokdempers wielkast achter BMW 2002 Touring
Het gat moet je ruim uitsnijden. Ander krijg je het niet over de schokdemperopname.
passen tapijt wielkasten achter bmw 2002 touring
Het is misschien moeilijk te zien maar hier zie je al dat er heel veel gedaan moet worden.
De eerste keer tapijt passen gaf mij geen geweldig gevoel. De naden staan niet geweldig in het tapijt. Het belangrijkste is dat je nu vooruit moet denken. Het tapijt moet nu al heel mooi passen voordat je verder gaat.

Ik ben heel lang aan het passen geweest en heb het steeds opnieuw op andere manieren geprobeerd. Maar wat je nodig hebt is een stoomreiniger. Daarmee blaas je hete stoom op het tapijt. Daarmee wordt het soepeler en kun je de vorm er beter in krijgen. je moet ook nu al nadenken wat er nog meer moet gebeuren aan het tapijt.

Het tapijt komt nog in aanraking met:

  • Kofferbodemplaten – op de foto zie je isolatiemateriaal onder de vloerbedekking uit steken. Dat moet verwijderd worden. Anders passen de kofferbodemplaten niet.
  • Klapbankscharnier gaat met 1 schroef bovenaan door het tapijt. Hier zet je het tapijt dus ook mee vast.
  • Klapbanken gaan met een pin door het tapijt vlakbij de dorpel. Door de pin kun je de bank klappen zonder dat hij los schiet.
  • Dwars door de auto loopt een balk waar het tapijt tegenaan komt.
  • In de kofferbak komen zwarte panelen die over het paneel in de c-stijl vallen en deze vallen over het tapijt
  • Achterbanken komen strak tegen de wielkasten aan te zitten. Bij te dikke isolatie krijg je ze niet vergrendeld.

Ik heb veel isolatie weer moeten verwijderen omdat de vloerbedekking anders niet past. Ook heb ik veel gebruik gemaakt van de stoomreiniger. Uiteindelijk heb ik een deel van het tapijt ook gelijmd met W├╝rth kraftspr├╝hkleber. Daarmee kun je de vorm wat strakker erin krijgen dus dat helpt ook.

Kofferbaktapijt geinstalleerd bmw 2002 Touring
Het eindresultaat. Ik krijg het er niet mooier in. Het is OK maar ik ben er niet super tevreden over.
Soms krijg je het gewoon niet beter. Een professional zou hier een mooier resultaat krijgen. Maar een deel van het plezier is ook dat je zelf je auto gemaakt hebt. Daar horen deze momenten helaas ook bij.