Onderwerpen: Garage

Ik kies aan het eind van elk jaar doelen die ik echt wil gaan uitvoeren en maak er serieus werk van.

Ieder jaar maak ik jaardoelen. Niet van die standaard doelen zoals: stoppen met roken of vaker naar de sportschool. Ik kies aan het eind van elk jaar doelen die ik echt wil gaan uitvoeren en maak er serieus werk van. Eind 2013 heb ik een lijst gemaakt met daarop onder andere: meer met mijn handen werken (werkbank maken, auto project vinden etc.).

Werkbank en gereedschapsbord
Werkbank en gereedschapsbord – Mijn eigen garage is klaar!

In januari ben ik met mijn schoonvader Lammert Grooten en zwager Sander Grooten aan de slag gegaan. Ik zou mijn eigen werkbank in elkaar lassen. Het grote voordeel is dat je dan de werkbank op de voor jou ideale maat en hoogte kunt maken. Een buitenkansje was het omdat ik dan van mijn zwager ook de basis van het lassen onder de knie kon krijgen. Ik had nog nooit gelast en als ik een opknapproject kan vinden moet er zeker gelast worden.

Werkbank lassen
Voor het eerst zelf lassen

We hebben het staal op maat gezaagd bij Van der Most in Slagharen. In de middag hebben we het staal elektrisch gelast. Geweldig om voor het eerst te lassen (ja die gast op de foto ben ik echt). Het viel me niet mee om netjes te lassen maar met hulp kom je een heel eind! Daarna het hout erin gelegd en een stalen plaat erop en natuurlijk een prachtige Heuer bankschroef.

De garagevloer heb ik volledig met thinner gereinigd en opnieuw geschilderd met stootvaste betonverf. De werkbank is geplaatst. Boven de werkbank heb ik een mooi gereedschapsbord met een opbergplank gemaakt. Uiteraard geschilderd in een mooie oldtimer BMW 2002 kleur: Mint GrĂ¼n. Via zwager Guus Thijssen heb ik twee mooie TL balken gekregen dus er is ook verblindend licht!

Met papier heb ik het gereedschap eerst uitgelegd om te zien of alles er mooi op past. Daarna heb ik het op het gereedschapsbord geschroefd. Nu is het klaar en het is echt prachtig geworden. Graag wil ik iedereen ontzettend bedanken voor alle hulp en natuurlijk ook Jan Frons voor de inspiratie voor een mooie werkbank en de aanmoediging om gewoon lekker zelf te gaan klussen. Nu nog op zoek naar een mooi opknapproject om in de nieuwe garage aan te werken: de BMW 2002 tii Touring. Een mooie jaren 70 BMW 02 hatchback met 130PK!