Onderwerpen: Brandstofvoorziening

Wat blijkt: ik heb die benzinepomp nog nooit gezien omdat hij gewoon niet op de auto zit.

Mijn auto is nogal een bouwpakket. Helaas ontbreken van dit bouwpakket nogal eens onderdelen. Vandaag was ik bij Jan Frons om aan mijn 2002 sedan te klussen. We hadden het ook over het klussen aan mijn BMW 2002tii Touring en over de verschillen tussen een normale 02 en een tii. Jan hield een onderdeel omhoog wat hij zo typerend vond: de benzinepomp. Hoewel ik nu al een tijd aan het klussen ben, had ik dat onderdeel nog nooit gezien.

Omdat ik me niet wilde laten kennen heb ik mijn mond maar even gehouden. Thuis gekomen ben ik meteen gaan kijken. Wat blijkt: ik heb die benzinepomp nog nooit gezien omdat het gewoon niet bij de auto zit. Mooi balen. Als ik de verschillende blogs en fora moet geloven schijnt het een lastig onderdeel te zijn. Oude pompen die lang stil gelegen hebben zitten vaak vast en zijn dan onbruikbaar.

Benzinepomp in brandstofsysteem BMW 2002tii
Benzinepomp in brandstofsysteem BMW 2002tii

Nieuwe pompen zijn ontzettend duur. Informatie is te vinden op de afgrijselijke site van BMW classics (hier schrijf ik nog wel een apart artikel over). Je kunt hier door middel van afbeeldingen zien hoe een deel van je auto is opgebouwd en daarna zoeken wat er nog leverbaar is in een tabel waar je nog van alles open moet klappen.

Tabel met onderdelen brandstofvoorziening bmw 2002tii
In deze tabel met onderdelen brandstofvoorziening bmw 2002tii kan ik mijn onderdelen zoeken

Ik denk dat ik een pomp moet kopen van €296,67 en een bevestiging voor het expansievat van €108,53. Inclusief wat rubbers en slangen kost het ontbreken van de pomp mij al gauw €450,-.