Onderwerpen: Carrosserie

Vanwege de hoge prijs van nieuwe schermen kies ik ervoor om oude originele schermen op te knappen.

Aan mijn auto probeer ik zoveel mogelijk origineel te houden en dus te restaureren. Maar soms gaat het gewoon niet. De voorschermen aan beide kanten van de auto maar ook de randen van de spatborden waren gewoon te ver heen. Tijd om nieuwe voorschermen te vinden. Diverse experts waarschuwden mij om geen imitatie te gebruiken omdat het vaak slecht past en ook zichtbaar anders is. Op zoek naar originele voorschermen dus.

Voor originele BMW 2002 voorschermen bestaan maar 2 opties:

  1. Nieuw kopen bij BMW voor bijna €600,- per scherm!
  2. Oude originele schermen vinden en ze goed opknappen

Vanwege het grote prijsverschil heb ik voor de 2e oplossing gekozen. Via Leon van den Berg kon ik de schermen voor een redelijke prijs kopen. Leon, bedankt! Nu is het zaak om alle roest grondig te verwijderen en de binnenkant goed te tectyleren.

Voorschermen BMW 2002
Originele voorschermen voor een BMW 2002 gevonden. Er zit nog wel aardig wat werk aan maar dat hoort erbij.
Misschien dat ik aan de buitenkant nog wel de ergste roest verwijderen en dan zinkspay erop spuit. De buitenkant is verder voor de spuiter die het mooi kaal mag maken op zijn manier en daarna zal plamuren voor er gespoten kan worden. Maar dat duurt denk ik nog wel even.