Onderwerpen: Aanbouwdelen

Een paar extra handen zijn soms erg welkom. Vooral voor zware en kwetsbare onderdelen.

Om beschadigingen aan de ruiten te voorkomen wilde ik graag de voor- en achterruit verwijderen. Met het lassen kunnen er zulke hete spetters vanaf komen dat de ruiten beschadigen. Met alle werkzaamheden is een barst natuurlijk ook zo gemaakt. Hoogste tijd om de laatste twee ruiten uit de auto te verwijderen.

Om de ruiten te verwijderen moet je een manchet verwijderen. Dit zit over een strip die tussen het rubber gedrukt is. Deze strip zorgt ervoor dat het rubber en de ruit klem zitten. Zo komt de ruit niet naar binnen bij de druk die je op je ruit krijgt tijdens het rijden. Ook zorgt de druk van het manchet ervoor dat de rubbers vocht uit de auto houdt. Zo voorkom je roest.

De stip verwijderen is erg makkelijk. Maar daarna zaten de rubbers nog steeds goed vast. Tussen de rubbers en de ruit was kit gespoten. Daarbij komt… de ruiten zijn kwetsbaar en onhandig groot. Kans op beschadiging bij het verwijderen was groot. Ook is het gevaar aanwezig dat je het dashboard beschadigt bij het verwijderen van de voorruit.

Hulp vragen dus maar. Dat zou ik eigenlijk vaker moeten doen. Het opknappen gaat dan een stuk sneller en het is ook gewoon super gezellig. Gelukkig woont Arnout Paternot van Bestetotnutoe in de buurt. Ik had de rubbers al even ingespoten met kruipolie en we drukten de ruiten eigenlijk zo naar buiten. Het smaakt naar meer dat samen klussen. Binnenkort maar weer eens samen aan de slag! Ik moet de achteras nog verwijderen en het dashboard. Daar zijn een paar extra handen ook zeker welkom.

Voorruit verwijderd BMW 2002
De voorruit is verwijderd zonder beschadiging van de ruit of het dashboard!