Onderwerpen: Vooras

De veerpootbrug zorgt voor minder overhellen in bochten.

Een paar jaar geleden kocht ik al mijn veerpootbrug. Het doel van een veerpootbrug is om te voorkomen dat de auto overhelt in de bochten. Dit is vooral bij verlaagde auto’s met brede banden nuttig. De Eibach Pro kit veren verlagen de auto met 2,5 centimeter dus ook bij mijn auto komt de veerpootbrug goed van pas. De veerpootbrug die ik kocht is van het merk Wiechers. Vanwege de inlaat van de tii is het belangrijk om een veerpootbrug te kopen die met een knik pal langs het schutbord loopt.

Omdat ik mijn veerpootbrug jaren geleden 2e hands kocht was het eerst tijd voor het heel goed schoonmaken en polijsten van de veerpootbrug. Met wasbenzine heb ik het ergste vuil van de veerpootbrug verwijderd.

Veerpootbrug Wiechers BMW 2002 gepolijst
Met Commandant heb ik de veerpootbrug gepolijst
Vanwege de camberplaat op de veerpoot pasten de gaten van de plaat van de veerpoot niet meer over de draadeinden van de camberplaten. Hiervoor moesten de gaten van de veerpootbrugplaten een klein beetje opgeboord worden.
Veerpootbrug bmw 2002 wiechers gemonteerd op veerpoot
De veerpootbrug is nu gemonteerd op de veerpoot
Veerpootbrug bmw 2002 wiechers gemonteerd
De veerpootbrug is nu gemonteerd. Het ziet er in ieder geval erg mooi uit!
Bij een proefrit moet ik eerlijk zeggen dat ik er weinig van merk. Mijn 02 had al een geweldige wegligging. Wellicht als je veel aggressiever in de auto rijdt dan ik dat je er meer van merkt. Nou ja… het ziet er in ieder geval ook heel mooi uit!