Onderwerpen: Smeer- en andere middelen

Tectyl Glashelder zorgt voor bescherming tegen roest zonder die lelijke zwarte Tectyl kleur.

Mijn benzinetank heb ik met een mooie nieuwe haakse slijper helemaal kaal geslepen. Je kijkt nu dus tegen mooi blank staal aan. Ik wil het opnieuw laten poedercoaten maar daarmee heb je eigenlijk nog geen bescherming tegen steenslag en roest. De oplossing is tectyleren. In plaats van dat smerige zwarte tectyl is er blijkbaar ook transparant tectyl. Dat heb ik nu maar besteld.

Het is een product van Valvoline en heet officieel Tectyl Glashelder. Het zit in een spuitbus van 400 milliliter en het artikelnummer is 20055. Een spuitbus kost €6,95. Ik heb er maar 2 besteld omdat ik echt geen idee heb hoeveel ik nodig heb om mijn benzinetank in de Tectyl te zetten. Verder zijn er later vast nog wel enkele onderdelen in of rondom de auto die ik in de Tectyl moet zetten.

Valvoline Tectyl Glashelder
Tectyl Glashelder voor bescherming van mijn gepoedercoate benzinetank
Het is weer zo’n typisch voorbeeld van een middeltje wat je ineens weer nodig blijkt te hebben. Ik denk dat ik aan het einde van mijn restauratieproject een garage vol met spuitbussen, potten en kitspuiten heb.