Onderwerpen: Motor

Hebbes: 2 nieuwe cilinderkoppen voor mijn BMW 2002tii.

Na het afkeuren van de cilinderkop van mijn BMW 2002tii moest ik op zoek naar een betere. Gelukkig had Crist van Roosmalen van de BMW Touring Club er niet één, maar zelfs twee voor mij liggen. Een BMW 2002tii cilinderkop van het type E12 en een kop van een 3 serie, type E21. Een mooi excuus om ook eens bij Crist te kijken in Boxtel en natuurlijk om gewoon een lekker stuk te rijden.

twee cilinderkoppen BMW 2002
Twee cilinderkoppen voor mijn BMW 2002. De linker met inhoud, de rechter zonder maar al wel helemaal schoongemaakt.

Op de oprit zag ik direct al een mooie BMW 2002tii staan van Crist. En in zijn werkplaats staat een project dat al 16 jaar loopt: een gele BMW 1600 cabrio! Deze cabrio komt nu toch wel echt dicht bij de afronding. Volgens Crist nog 4 volle dagen werk voor 2 man. Dan nog een mooie nieuwe kap erop en het genieten kan beginnen. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

Crist liet ook zijn verzameling onderdelen zien. Door de jaren heen verzamel je nog eens wat. Ik denk dat er genoeg ligt om nog een paar BMW’s weer netjes op te bouwen. Zou dit mijn voorland zijn? Dat ik in de komende jaren ook mijn huis ga vullen met BMW onderdelen? Het lijkt er nu al op… Maar de kop die ik niet ga gebruiken mag ik gelukkig weer teruggeven aan Crist. Vooralsnog komt er dus geen collectie cilinderkoppen in mijn huis.

De volgende ochtend ben ik direct naar het motorrevisiebedrijf gegaan. Ze hebben allebei de koppen bekeken. De kop van de BMW 2002tii kreeg de voorkeur. Deze zou een hogere compressie hebben en meer vermogen geven. Met deze kop kunnen we verder. Dat is heel goed nieuws! Bedankt Crist voor de kop, alle tips en uitleg en de gezellige middag!