Onderwerpen: Aanbouwdelen

De torsiestang drukt de motorkap omhoog en zorgt voor extra stevigheid.

Toen mijn auto bij de spuiter stond hebben we daar de motorkap gemonteerd en ook de torsiestang erop gezet. Deze torsiestang zorgt voor stevigheid in de motorkap en duwt ook de motorkap omhoog wanneer je de motorkap klapt. De torsiestang monteer je met 2 speciale bouten bovenop je spatbord. Onder de motorkap monteer je de torsiestang met 2 dikke plaatschroeven per kant. Omdat ik de juiste schroeven niet bij mij had, heb ik er destijds ingedraaid wat ik daar kon vinden.

Bevestiging torsiestang onder motorkap BMW 2002
Met 2 schroeven die ik kon vinden heb ik de torsiestang onder de motorkap geschroefd. Maar dat ziet er dus niet uit.
Toen we de motorkap monteerden deden we een vervelende ontdekking. De torsiestang werkt wel maar dan wel de verkeerde kant op. De motorkap werd omlaag getrokken. Alles moest dus weer los.
bevestiging torsiestang op spatbord BMW 2002
De torsiestang bevestig je met een speciale bout op het voorspatbord.
Bevestiging torsiestang onder motorkap met nette schroeven BMW 2002
Nu met nette schroeven. Dat ziet er echt direct een heel stuk beter uit!
Mijn plan om deze schroeven in de garage wel even om te wisselen voor nette exemplaren was nog niet zo simpel. Op de torsiestang staat heel veel spanning. Na het verwijderen van de oude schroeven kreeg ik de nieuwe schroeven niet meer voor de schroefgaten in mijn eentje. Mijn buurman heeft met een breekijzer de schroefgaten op de goede plek gedwongen. Zo is het toch gelukt en heel netjes geworden.
Bevestiging torsiestang onder motorkap BMW 2002
Het eindresultaat. De torsiestang is netjes gemonteerd met 4 mooie geel verzinkte schroeven.