Onderwerpen: Interieur

In een Touring zit HEEL VEEL tapijt. Voor een mooi interieur moet je dus ook het mooiste tapijt kiezen.

BMW levert geen tapijtsets meer voor de 2002 Touring. Uit Duitsland kreeg ik de tip dat Arnold Autoteppich een mooie originele tapijtset kan leveren. De Firma Arnold Autoteppich kun je mailen of bellen. Mijn tip: niet mailen… het heeft geen enkele zin. Telefonisch helpen ze je heel goed. Je krijgt eigenlijk altijd Herr Arnold aan de lijn. Met hem kun je de wensen bespreken.

Hij vertelde dat de originele bekleding in mijn auto Schlinge heet. Volgens mij zijn dat lusjes. Ik weet hier geen Nederlands woord voor. Hij wilde mij wel 3 monsters sturen zodat ik kan kiezen wat mij het beste bevalt.

Monsters tapijtset BMW 2002 Touring
De monsters van de tapijtset. Bij mij paste het rechter monster het beste vergeleken met het originele tapijt.
Na ontvangst van de monsters was het direct duidelijk. Het grijs zwart gemêleerde tapijt lijkt het meest op het oude tapijt dat in de auto lag. Totale kosten inclusief verzending zijn niet mals. Omdat er veel meer tapijt in een Touring zit, is een set een stuk duurder dan een tapijtset voor een sedan. Bij elkaar kost een set €485,-.

Tapijtset BMW 2002 Touring
Dit is de tapijtset. Besteld in 2017 en pas uitgepakt in 2019…

Over de kwaliteit ben ik tevreden. De achterkant van de achterbanken bestaat origineel uit 1 deel en in deze set uit 2 delen. De bekleding van de wielkasten is origineel gevormd en hier is de ronding er met 2 naden in aangebracht. Dat werkt niet optimaal. Het is echt heel moeilijk om dit er goed in te krijgen. Misschien geen probleem voor een professionele bekleder maar wel voor een amateur zoals ik. In de set ontbreekt verder nog het stuk bekleding achter de achterbank. Arnold heeft dit nog nagestuurd maar dan komt er nog 15 euro bij.

Om de bekleding er mooi in te krijgen adviseer ik een stoomreiniger. Voor het verlijmen van het tapijt adviseert Herr Arnold om Würth Kraftsprühkleber te gebruiken.