Onderwerpen: Stuurinrichting

Van zo'n mooi stuurhuis krijg je gewoon zin om lekker te gaan rijden toch?

Om er zeker van te zijn dat de auto lekker stuurt heb ik het hele stuurhuis uit elkaar gehaald om alles compleet te reviseren. Nadat ik het uit elkaar gehaald heb, is het huis eerst gereinigd door natstralen. Voor het natstralen moeten sowieso alle bewegende delen eruit gehaald worden. Ik begon daardoor met een berg nieuwe onderdelen en een brandschoon stuurhuis. Oh en met hulp van mijn schoonvader Lammert. Een paar extra handen is leuk en gezellig.

Stuurhuis BMW 2002 na natstralen.
Stuurhuis BMW 2002 na natstralen.

Om de opbouw van het stuurhuis makkelijker te maken heb ik alle diagrammen en de onderdelenlijsten op de deur van mijn garage gehangen. Dan kun je de hele tijd zien of je nu echt alles hebt en of je het in de juiste volgorde in elkaar zet. Een goede voorbereiding is het halve werk. Uiteindelijk mistte ik alleen een pakking en die ga ik dus nog bestellen. Voor het in elkaar zetten was dit niet van belang.

De grootste uitdaging van de dag was de lagerschaal weer in het stuurhuis krijgen. De lagerschaal is van staal en het stuurhuis van zacht aluminium. Door het stuurhuis heen moet je via de binnenkant de lagerschaal erin persen. In het werkplaatshandboek staat hiervoor natuurlijk speciaalgereedschap maar dat heb ik natuurlijk niet.

We moesten dus creatief zijn en hebben met behulp van de oude lager en het oude wormhuis de lagerschaal door het stuurhuis heen erin geperst. We moesten wel op zoek naar een pers en die vonden we in een donkere doe het zelf garage in de buurt.

lagerschaal stuurhuis bmw 2002
De lagerschaal van het stuurhuis was niet meer te koop en heb ik dus hergebruikt.
In het werkplaatshandboek staat duidelijk dat de wormas volgens het merkteken op de wormas en het merkteken op het stuurhuis in elkaar moet zetten. Helaas bevatten zowel de oude als de nieuwe wormas geen merkteken. Het stuurhuis bevat aan de buitenkant wel een markering. Op basis van de plaatjes in het werkplaatshandboek kun je dit wel herleiden maar het is wel onhandig.
Wormas BMW 2002
Nu de lagerschaal in het stuurhuis zit kun je de lager erin leggen en de wormas hiertegenaan drukken.
Nadat de wormas in het stuurhuis zit kun je voorzichtig de zwenkwielas in het stuurhuis steken. Met een klein beetje bewegen valt hij op zijn plek.
Zwenkwielas BMW 2002
De zwenkwielas is het grote onderdeel op de foto.
Aan de zijkant van het stuurhuis kun je nu een afdekplaat tegen het stuurhuis schroeven. Deze wordt afgedicht met 3 metalen pakkingen en een onderzetterplaat.
Afdekplaats stuurhuis BMW 2002
Onder deze plaat zitten 3 metalen pakkingen met daaronder de onderzetterplaat.
Onderzetterplaat stuurhuis bmw 2002
De onderzetterplaat van voor het stuurhuis heb ik mooi opnieuw laten passiveren. Van de metalen pakkingen heb ik helaas geen goede foto’s.
Er zijn 2 afdichtringen die je nu mooi in het stuurhuis kunt drukken. Deze ringen zorgen ervoor dat er geen olie lekt. Je hamert ze het beste in het stuurhuis met een mooi passende lange dop uit je doppenset of met een andere mooi passende bus. Dit is nodig omdat ze van zacht materiaal zijn en snel beschadigen.
Afdichtring wormas stuurhuis BMW 2002
Dit is de afdichtring rondom de wormas van het stuurhuis. Onderop het stuurhuis komt ook nog een afdichtring voor de zwenkwielas.
De deksel met stop voor de olie kan nu bevestigd worden. Bovenop zit de stelschroef om het sturen af te stellen. Dit kun je alleen doen als het stuur erop zit. De zwarte moer erop is een zelfborgende moer. Na het stellen kun je daarmee de stelbout vast zetten.
Deksel stuurhuis BMW 2002
Onder deze deksel zit nog een pakking maar die had ik helaas niet in huis.
Onderaan het stuurhuis moet de pitman arm bevestigd worden. Deze heeft een markering die je gelijk moet zetten met de markering op het zwenkwielas.
markering bevestiging pitman arm op stuurhuis BMW 2002
In het werkplaatshandboek is mooi te zien hoe je de pitmanarm op de zwenkwielas van het stuurhuis moet bevestigen.
Met de slagmoersleutel en een dop M22 kun je nu de pitman arm vastschroeven. Onder de moer bevestig je een borgplaat die je later omklapt tegen de dikke moer. Met 3 grote bouten schroef je het stuurhuis aan het subframe vast.

Het stuurhuis is klaar en mooi gereviseerd. Ik moet alleen nog de pakking onder het deksel eronder zetten. Oh en natuurlijk niet vergeten olie in het stuurhuis te doen! Er moet SAE90 olie in.