Onderwerpen: Stuurinrichting

Een extra dik stuur voor mijn dikke BMW!

Via eBay kocht ik een origineel tii stuur. Nu ik begonnen ben met het reviseren is toch te zien dat het niet in al te beste staat is. Er zitten een aantal reparaties op die niet mooi gedaan zijn. Vooral aan de achterkant, als je door de voorruit kijkt zie je de beschadigingen goed zitten.

Maar… ik wil dit jaar echt de auto afmaken dus dit is het stuur waar ik het mee ga doen. Tijd om het stuur zo goed mogelijk op te knappen.

stuur reinigen BMW 2002tii
Stuur reinigen met Würth Innenraumreiniger
Dit is een reiniger die opschuimt als een soort scheerschuim uit een spuitbus. Daarmee zou het diep moeten reinigen. Het zou bovendien een angenehmen Pfirsich Duft hebben. Nou die weeïge perzik lucht is niks voor in een garage maar het maakt wel goed schoon.
Koolborstel stuur BMW 2002tii onderdeelnummer 1112031
Koolborstel stuur BMW 2002tii onderdeelnummer 1112031

Bij het stuur ontbrak de juiste koolborstel en die is bij BMW nog te koop voor €45!

Voordat ik de koolborstel bevestigd heb, heb ik nog alle contacten in het stuur schoon gemaakt. Vooral onder de knoppen kun je daar moeilijk bij. Ik heb het met een prop staalwol gedaan en dat met een scherpe schroevendraaier in alle hoekjes proberen te duwen en schuren.

Koolborstel gemonteerd stuur BMW 2002tii
De koolborstel is gemonteerd

De koolborstel monteer je door eerst de draden door het gaatje van de koolborstel te halen. Daarna steek je ze op de contacten en klik je het draad in de houdertjes van het stuur.

Knop met claxoncontacten BMW 2002
Nu kunnen de knoppen met een plastic schroef door het stuur vastgezet worden

De juiste knoppen vinden is nog niet zo makkelijk. Hans Wortelboer die altijd de mooiste sturen weet te vinden had nog wel 4 knoppen voor mij. Maar ze pasten helaas niet. Maar wel bedankt voor de hulp! De knoppen voor het tii stuur zijn blijkbaar langer. Ik heb uiteindelijk nog een stuur moeten ontmantelen om toch bij elkaar genoeg knoppen te hebben.

Verschil claxonknoppen BMW 2002
Boven de langere tii knoppen onder de standaard BMW 02 knoppen
Slijpring claxon BMW 2002
De koolborstel maakt contact met de slijpring onder het stuur

De slijpring heb ik ook met staalwol gereinigd zodat het contact zo goed mogelijk is.

Stuur BMW 2002tii gemonteerd
En het stuur is gemonteerd, uiteraard even toeteren en ook dat werkt!