Onderwerpen: Vooras

Turbo onderdelen als upgrade voor mijn 2002tii. Voor nog meer Freude am fahren!

Nu ik mijn auto helemaal uit elkaar heb liggen droom ik ervan om hem zo mooi mogelijk weer op te bouwen. Behalve cosmetische verbeteringen zoals mooie nieuwe lak horen hier ook mooie onderdelen bij. De auto moet als hij af is heerlijke rijden en een uitstekende wegligging hebben.

Op eBay in Duitsland werd een stabilisator van een BMW 2002 Turbo aangeboden. Die wilde ik natuurlijk wel hebben.

Stabilisator BMW 2002 Turbo
De extra dikke stabilisator van de BMW 2002 Turbo. Het verschil met de normale stabilisator is op de foto goed te zien.
Een stabilisator zorgt ervoor dat de auto stijf is en lekker strak door de bochten kan. Een stabilisator heb je aan zowel de voor en de achterkant. Bij een normale BMW 2002 heeft de stabilisator een dikte van 15 millimeter. De Turbo was hét meest sportieve model van de 02 serie en bevat daarom een aantal verbeteringen voor de wegligging maar bijvoorbeeld ook betere remmen.

De stabilisator van de BMW 2002 Turbo is niet 15 millimeter dik maar 20 millimeter. Op de foto is het verschil goed te zien. Geen idee of ik hier iets van ga merken maar gaaf is het wel! Deze stabilisator is voor de voorkant van de auto. Nu ik deze stabilisator heb wil ik natuurlijk achter ook een Turbo stabilisator!

Als bonus vertelde de verkoper dat zijn vader im achtziger Jahre nog aan Rennsport gedaan had. Hij mailde ook een mooie foto!

achtziger Jahre BMW 2002 Rennsport
Jaren 80 race BMW. Zou hier mijn Turbo stabilisator vandaan komen?