Onderwerpen: Carrosserie

Na het verwijderen van de sierlijsten is ook onzichtbare roest te zien.

Sommige sierlijsten zitten vast met plastic clips. De sierlijsten van het klapraam achter zitten helaas vast met popnagels. Jeffrey Kok gaf een helder advies: gewoon even de popnagels uitboren. Slik… boren in mijn auto? Dat wil je toch niet? Maar er zat niets anders op. En wat ben ik blij dat ik het gedaan heb!

Sommige popnagels waren dichtgesmeerd met een keihard goedje waardoor het niet lukt om direct goed in de popnagel te boren. In dat geval is het slim om een heel klein boortje te nemen. dan is de kans om ernaast te gaan het kleinste. Het is mij helaas niet overal even goed gelukt maar de meeste zijn keurig uitgeboord. Als de popnagel nog wel vrij is kun je een boortje nemen van 3 of 3,5 mm en direct de hele popnagel eruit boren.

Sierlijst achterraam BMW 2002 Touring met popnagel en roest
Sierlijst achterraam van een BMW 2002 Touring met popnagel en zichtbare roest.
Sierlijst achterraam BMW 2002 Touring uitgeboord
Nu de sierlijst van het achterraam is uitgeboord is ook onzichtbare roest zichtbaar geworden. Zonder grondig verwijderen had ik dit anders zeker gemist.

Onder alles sierlijsten zat in alle hoeken roest. Deze roest is gelukkig nog prima te behandelen maar het is wel het soort roest waar je na een paar jaar blaasjes van in de lak gaat krijgen. Dan moet je het dus alsnog aan gaan pakken of toezien hoe je auto aan roest ten onder gaat. Hoewel ik het spannend vond om te boren in mijn auto bewijst dit ook dat mijn aanpak goed is. Ik blijf gewoon de tijd nemen en het grondig aanpakken. Dan krijg ik het mooiste eindresultaat en dan blijft de auto ook langer mooi.