Onderwerpen: Achteras, Vooras

Speciaal gereedschap is echt nodig om sommige klussen aan de auto te klaren. Gelukkig heeft Jeffrey dat allemaal!

Nu de draagarmen en het subframe netjes gepoedercoat zijn moeten er ook weer nieuwe rubbers in terug geplaatst worden. De rubbers krijg je er helaas niet met de hand in gedrukt. Je hebt er een werkplaatspers voor nodig en/of speciaal gereedschap. Gelukkig bood Jeffrey Kok mij aan om te helpen. Erg gezellig om samen aan zo’n project te werken. Helemaal in die super mooie werkplaats in de Beemster.

We begonnen met het subframe. In dit subframe moesten 2 bussen in het stuurinrichting gedrukt worden.

Bussen stuurinrichting BMW 2002
Bussen voor de stuurinrichting van de BMW 2002

Het speciaal gereedschap bestaat uit een lang schroefdraad waarop ringen zitten die precies op de bussen passen. Door de ringen op de bussen te zetten draai je met een moer de bus rustig en recht in de stuurinrichting.

speciaalgereedschap voor persen bussen in stuurinrichting BMW 2002
Speciaal gereedschap voor het persen van de bussen in de stuurinrichting van de BMW 2002

Aan de voorkant van het subframe zitten ook 2 rubbers. Deze rubbers worden ook wel silent bloc genoemd. Deze rubbers konden we met een nieuw stuk speciaal gereedschap in het subframe persen. Om de geleiding te verbeteren spoten we er wat cockpitspay op.

Speciaal gereedschap voor rubbers in subframe
Speciaal gereedschap voor rubbers in subframe

Toen de rubbers in het subframe erin zaten was het tijd voor de draagarmen die aan de achteras zitten. Ook hier moest in elk draagarm twee rubbers geperst worden. Uiteraard weer met een apart stuk gereedschap. Voor een van de beide rubbers konden we de werkplaatspers gebruiken. Dan gaat alles helemaal snel. Het andere rubber konden we niet netjes onder de pers krijgen dus dat moest met een stuk speciaal gereedschap van Jeffrey.

Speciaal gereedschap voor rubbers in draagarm BMW 2002
Met dit speciaal gereedschap kun je de rubbers in de draagarm trekken

Als laatste hebben we de wiellagers in de draagarmen geplaatst. Het begin kun je met een plastic hamer erin hameren. De rest hebben we met de werkplaatspers erin gedrukt.

Daarna hebben we de wielnaven erin gedrukt en gehamerd. Je hamert dit door de opening van het draagarm heen. Vervolgens kom je op een buisje waar de wielnaaf door gaat en aan het eind gaat de wielnaaf door de wiellager. Helaas heb ik daar geen foto’s van gemaakt. Het meeste werk voor de achteras is dus klaar. Aan de achteras zelf monteer je de draagarmen en het geheel schroef je dan onder de auto.

Wiellagers smeren door Okke Amerongen
Wiellagers moeten natuurlijk eerst goed gesmeerd worden.

Oh en die vinger op de foto, dat is nou Jeffrey maar het is hem vergeven;) Bedankt voor de mooie dag in de Beemster!