Onderwerpen: Carrosserie

Reparatieplaatwerk scheelt een hoop tijd om het staal passend te maken.

Het mooie van plaatwerk is dat je alles kunt maken, precies zoals jij het wil hebben. Het nadeel is dat het gigantisch veel tijd kost om bijvoorbeeld mooie wielkastranden of voorschermen zelf te maken. Gelukkig bestaat er reparatieplaatwerk voor de BMW 02. Voor bijna alles is nog wel vervangend plaatwerk beschikbaar. Voor een restauratieproject kun je dan zelf bepalen of je het wil maken of wil kopen.

De wielkasten van mijn BWM 2002tii Touring zijn behoorlijk doorgeroest. Omdat de delen binnenin de auto bekleed worden met een soort schuim en daarna nog vloerbedekking zijn ze niet in het zicht. Het kan dus geen kwaad om hier een “goedkoop” stuk reparatieplaatwerk voor te kopen. Per deel kost dit bij Walloth & Nesch rond de €35,- en daar komt dan nog €10,- verzendkosten naar Nederland bij. Niet goekoop maar het scheelt ontzettend veel tijd.

Reparatieplaatwerk binnenste wielkast BMW 02
Reparatieplaatwerk binnenste wielkast BMW 2002

Nu eerst eens passen hoe dit over de bestaande wielkast past.

reparatieplaatwerk binnenste wielkast bmw 02 over verrroeste wielkast
Reparatieplaatwerk voor de binnenste wielkast, zoals je ziet had het wel wat ruimer gemogen
Helaas moet hier toch nog een flink stuk plaatwerk aan gemaakt worden. Vreemd eigenlijk dat ze daar niet wat beters voor leveren. Nu is het alsnog veel passen en meten. Ik had gehoopt dat ik het er vooral in zou kunnen lassen maar daarvoor kom ik denk ik wel 15 centimeter plaatwerk te kort. Valt me eerlijk gezegd tegen voor €80,-.