Onderwerpen: Pedalen

Een pedalenbak bestaat uit tientallen delen. Een aardige puzzel om alles weer netjes in elkaar te zetten.

De pedalenbak van de BMW 2002 is een gevoelige plek van de auto. Ze zijn bijna altijd aan de onderkant doorgeroest. Vaak doordat er remvloeistof in heeft gelekt via de koppelingscilinder. Wat ook niet helpt is dat de bak aan de buitenkant zit met een dik stuk isolatie eromheen. Dit rubber/schuim is na jaren op en wordt een natte spons om de pedalenbak lekker te laten roesten. Bij een restauratie van een BMW 2002 hoort dus bijna altijd ook een revisie van de pedalenbak.

oude pedalenbak BMW 2002
De oude pedalenbak van mijn auto met roest op de bekende plek
Voordat ik kon beginnen met de opbouw van de pedalenbak moest er dus eerst een nieuw plaatje in de pedalenbak gelast worden. Daarna was het tijd om de bak, de pedalen en nog een aantal onderdelen te laten poedercoaten. Dat geeft echt een hele goede en langdurige bescherming tegen roest. Alle stalen onderdelen heb ik mooi laten passiveren. Alle busjes heb ik nieuw besteld. Na zoveel jaar is het mooi om het allemaal te vervangen. Vooral omdat je er later moeilijk bij kunt als alles ingebouwd is.

Hoewel het allemaal erg logisch lijkt kost het toch aardig wat tijd om de pedalenbak weer netjes in elkaar te zetten.

remlichtschakelaar BMW 2002
De remlichtschakelaar is altijd ingedrukt en gaat juist aan als de knop niet meer ingedrukt is.
Het helpt daarbij ook niet dat ik alle verzinkte delen in een bak heb liggen waardoor je niet echt weet welke delen ook al weer in de pedalenbak horen. Zoek maar eens die ene moer met een draad in de tegengestelde richting in een bak vol met moeren!

Borgring BMW onderdeelnummer 1118373
Een borgring voor de pedalenbak van mijn BMW 2002
In een pedalenbak zitten bovendien tientallen kleine onderdelen. Een aardige puzzel waar ik met schoonvader Lammert bijna de hele dag mee bezig zijn geweest.
tekening pedalenbak BMW 2002
In vier van zulke tekeningen toont BMW hoe de pedalenbak in elkaar hoort te zitten

De tekeningen zijn een hele goede hulp. Ik plak ze voor ingewikkelde onderdelen altijd uitgeprint op mijn garagedeur. Hoewel je voordat je de tekeningen te zien krijgt je voertuig moet invullen, kloppen de tekeningen soms gewoon niet.

Onderdeel nummer 6 kwam mij onbekend voor. Je gaat daardoor twijfelen en denkt toch: hij moet ergens in de garage liggen. Ook in het werkplaatshandboek staat dit onderdeel op de foto’s. Maar voor de pedalenbak van een BMW 2002tii heb je hem echt niet nodig. Maar voor je daar achter bent…

binnenkant pedalenbak BMW2002tii
Na een dag puzzelen is de pedalenbak af. Hier zie je de binnenkant van de bak.
pedalenbak BMW 2002tii
De pedalenbak is klaar om ingebouwd te worden
Je plaatst de pedalenbak aan de buitenkant van de auto en schroeft het via de binnenkant tegen de auto aan. Om lekken en daarmee roesten te voorkomen, is het belangrijk om tussen de bak en de auto alles goed af te kitten.

De remkrachtversterker schroef je samen met de beugel van de gasstang tegen het schutbord. Daarna kun je de gasstang verbinden met de stangen op het motorblok die naar het gasklephuis en de injectiepomp lopen.