Onderwerpen: Velgen

Originele velgen voor mijn BMW 2002tii Touring. Onderweg in Duitsland dus ik moet geduld oefenen.

De velgen die op dit moment op mijn BMW 2002tii Touring zitten zijn afkomstig van een BMW E30. Dat is de 2e 3-serie van BMW. Ze misstaan zeker niet op de auto maar lopen aan in de spatborden. Op de banden is dat duidelijk te zien. Dat is een probleem omdat het harde rubber de spatborden dan kaal slijpt. Het gevolg is roest. Op zoek dus naar originele, mooie en goed passende velgen.

Soms zag ik wel eens Tourings op internet met hele mooie velgen. BMW fanaat Frank Stronks stuurde mij allerlei informatie over originele velgen. Op een van de foto’s stonden de velgen die ik zo mooi vind. Het zijn vroege 5J x 13 licht metalen velgen die als een optie bij BMW te bestellen waren voor het Sport pakket.

In Duitsland vond ik ze en de eigenaar had ze netjes glas gestraald. Nu zijn ze onderweg naar schoonfamilie want verzending binnen Duitsland is goedkoop. Daar kun je echt niet voor rijden.

Originele velgen BMW 2002tii Touring Sport pakket
Originele velgen voor mijn BMW 2002tii Touring. Deze velgen waren onderdeel van het Sport pakket.

Ik ben benieuwd wat er nog meer onderdeel uitmaakt van het Sport-pakket. Misschien zijn er nog wel meer van zulke mooie opties om mijn auto helemaal af te maken.