Onderwerpen: Restauratie

Sierlijsten tik je met een verfroerstokje los zodat ze niet beschadigen of buigen.

Voor een BMW 2002 worden nog heel veel onderdelen gemaakt maar lang niet alle onderdelen. Vooral de zeldzamere modellen hebben hier last van zoals de tii en de touring. Laat ik nu net een 2002tii Touring hebben. Dubbele ellende dus. Het is dus zaak om alles extra voorzichtig te verwijderen. Het bespaart veel geld en een soms lange zoektocht naar een vervangend onderdeel.

Ik maak mijn auto helemaal kaal om goed te kunnen zien of er ergens verborgen roest zit. Maar ook omdat hij dan super mooi en netjes gespoten kan worden. Een van die onderdelen is de sierlijst die over de volle lengte van het achterscherm zit. De sierlijst linksachter was al te erg beschadigd om nog te kunnen gebruiken. Dit is dus een van de onderdelen die ik nog zoek. Gelukkig heb ik met beleid de sierlijst rechts achter los kunnen halen zonder te verbuigen of te beschadigen.

Ook de sierlijsten die boven de deuren langs lopen tot aan het einde van het dak heb ik netjes kunnen verwijderen. Het is eerst zaak om te kijken hoe ze bevestigd zijn en dan pas in actie te komen. Deze lijsten kon ik met een houten verfroerstokje los tikken. Dat doe je dan stukje bij beetje tot ze los zijn en in mijn geval gelukkig voor allebei de kanten nog heel!

Sierlijst dak BMW 2002 Touring
Een sierlijst van het dak van een BMW 2002tii Touring wordt niet meer gemaakt. Vandaar: extra voorzichtig verwijderen.