Onderwerpen: Restauratie

In ruim 1000 foto's toont het tijdschrift hoe ik het aan moet gaan pakken. Niet dat ik er nu niet tegenop zie, maar het helpt wel!

Het restaureren van een oude auto bestaat uit een paar onderdelen. Als eerste denk je natuurlijk aan de motor. Maar BMW staat niet voor niets voor Bayerische MOTOR Werke. De motor is over het algemeen goed en prima te repareren. De grootste uitdaging voor elke oldtimer is de carrosserie. Het is ook het onderdeel waar ik het meeste tegenop zie.

Gelukkig kreeg ik de tip om op zoek te gaan naar het Duitstalige tijdschrift Oldtimer Markt. En dan in het bijzonder nummer 37 uit 2006. Het is een zogenaamd Sonderheft over Blech-Praxis. Het gaat dus volledig over het plaatwerk tijdens de restauratie van een oldtimer.

Het mooie is dat ze een oude BMW 1802 hebben genomen. Voor een heel groot deel is dit exact de auto die ik aan het opknappen ben. Goed het is een sedan in plaats van een Touring maar 80% komt overeen. In ruim 1000 foto’s toont het tijdschrift per onderdeel hoe ik het aan moet gaan pakken. Niet dat ik er nu niet tegenop zie maar, het helpt wel!

oldtimer markt nummer 37 Sonderheft Blech-Praxis
Oldtimer markt – nummer 37: Sonderheft – Blech-Praxis, alles voor de restauratie van mijn auto!