Onderwerpen: Carrosserie

Een nieuwe, nooit ingebouwde achterklep voor mijn Touring.

De achterklep van mijn BMW 2002 Touring was aan de onderkant nogal roestig. Er zitten 2 gaten onderin waar je een soort rubberen wokkels in draait die de achterklep opvangen en voorkomen dat het staal op staal klapt. Deze onderdelen zitten eigenlijk aan de buitenkant van de auto. Het gevolg is roest. Deze roest tref je bijna bij alle achterkleppen voor de touring aan. Ook zat er nog een gemene deuk boven het logo op de achterklep.

Mijn achterklep was nog wel te redden. Maar dan moest de klep wat uitgedeukt worden. Aan de onderkant moesten er dan twee nieuwe plaatjes in de hoeken gelast worden waar de stootrubbers in komen. Dan is een nieuwe achterklep gewoon beter. De oude kan ik mooi reserve houden en alsnog ooit restaureren.

Bij Mil&Co waar ik mijn auto ook gekocht heb vond ik hem. Hij is nog in keurige staat al zit er wel wat vliegroest op. Ik kan hem dus niet zo maar even inbouwen maar hij is wel vrij van diepe roest en ik hoef er zeker niet aan te lassen. Het enige nadeel was dat hij in Vlissingen stond. Twee uur heen en twee uur terug!

Nieuwe achterklep voor BMW 2002 Touring
De nieuwe achterklep voor mijn BMW 2002 Touring. Als bonus kreeg ik een gratis trekhaak.