Onderwerpen: Interieur

Prachtig nieuwe stoelen. Klaar voor 40 jaar rijplezier!

Via de BMW Touring Club op Facebook begon de zoektocht naar iemand die het interieur van mijn BMW 2002tii Touring opnieuw kon bekleden. Ik droom nog wel eens van dat mooie interieur van het Sportpakket met Recaro voorstoelen. Maar de kans dat je dat nog vindt voor een normaal bedrag is zeer klein. Ik heb ook nog naar Scheel stoelen gekeken. Die zitten heerlijk maar zijn ook erg groot. Kenners vertelden mij dat je de stoelen eigenlijk niet goed kon klappen.

Na lang denken heb ik besloten om toch de originele stoelen te behouden. Die waren van een afstand helemaal niet zo verkeerd maar wat dichterbij zag je toch wel veel beschadigingen. Ook was er op diverse plaatsen wit spuitnevel te zien op de bekleding. In de deurpanelen zaten gaten van de boxen. Waarschijnlijk heb je dan wel beter geluid, maar ik vind het ook erg lelijk.

Via een tip van Bouke Veurman kwam ik bij een bekleder in Duitsland die zijn interieur bekleed had. Na wat contact en heen en weer mailen besloot ik de stoelen door hem te laten bekleden. Omdat hij veel BMW 02 doet had hij nog wel een reserveset van exact dezelfde stoelen staan. Hij stelde voor zijn reserveset te bekleden zodat ik maar één keer de rit van 4 uur heen en terug hoef te rijden. Bij het ophalen van de nieuw beklede set, mocht ik mijn oude stoelen achterlaten.

Voorstoelen BMW 2002 Touring nieuw bekleed
Twee nieuw beklede voorstoelen. Goed voor 40 jaar rijplezier!

Voorstoelen en achterbank BMW 2002 Touring
De achterbank met voorstoelen van mijn BMW 2002 Touring. Benieuwd hoe lang dit zo mooi blijft met 2 kinderen…
Ik probeer de auto zo veel mogelijk origineel te restaureren, maar waar mogelijk voeg ik ook verbeteringen toe. In de oude deurpanelen zaten gaten voor boxen. Erg lelijk. Waar ik juist behoefte aan heb is wat opbergruimte in de auto. Ik heb daarom deurvakken van een BMW 2002 Luxus gekocht en op de panelen laten plaatsen. Alles is mee bekleed. De chromen strip is niet meer terug gekomen. Het chroom op deze strip laat bijna altijd los en is ook niet echt van een mooie kwaliteit. Het resultaat is wat mij betreft simpeler en dus beter geworden.

Kijk maar eens hoe mooi het is geworden!

Deurpaneel met deurvakken BMW 2002
Meer bergruimte en minder rondslingerende papieren op vakantie. Dat kan allemaal in die deurvakken.
interieur panelen achter BMW 2002 Touring
De interieurpanelen naast de achterbank zijn in de blauwe skai meebekleed. Alleen de asbakjes zijn afgebroken. Die zoek ik nog.
bekleding achterklep BMW 2002 Touring
De bekleding van de achterklep van een BMW Touring is altijd erg beschadigd. Je kent het wel… de auto iets te vol en die klep moet dicht.