Onderwerpen: Carrosserie

Ik dacht dat er niets meer van de auto verwijderd kon worden maar nu is zelfs de neus eraf.

Eerder schreef ik al dat ik een nieuwe neus gevonden had voor mijn BMW 2002. Via Facebook kreeg ik van Rob van der Houven al foto’s hoe ik de oude neus moest verwijderen. Ook Jeffrey Kok gaf zoals altijd weer de nodige adviezen. De strekking van al deze adviezen was unaniem: het stelt niets voor. Maar eerlijk gezegd leek het mij niet zo makkelijk en zag ik er toch tegenop.

Vandaag heb ik een mooie dag in de garage gewerkt met lasser Emile. We hebben een stuk horizontale plaat in de wielkasten achter gelast en het steviger dan stevig gelast. De komende dagen mag ik dat afslijpen en beschermen tegen de roest.

Toen we dit klaar hadden was er nog wat tijd over. Emile zei: laten we de neus eraf halen. Dat kan nooit veel werk zijn. Zeker omdat je de oude neus niet wilt redden. Daar was hij te slecht voor. Emile heeft met de plasmacutter overal grof omheen gesneden. En binnen een half uur was de neus eraf.

Ik had me dus inderdaad onnodig zorgen gemaakt. Dat heb ik wel vaker met dit autoproject maar in de rest van mijn leven gelukkig niet. Omdat al dit autowerk nieuw voor mij is, kan ik vaak nog niet goed inschatten of het veel of weinig werk is, en of het moeilijk of makkelijk is. Aan het eind van het project zal ik dit wel beter geleerd hebben.

neus verwijderd BMW 2002
Binnen een half uur is de neus van mijn BMW 2002 verwijderd.

Omdat we met de plasmacutter royaal om alles heen geslepen hebben moet ik nog wel de nodige stukken verwijderen. Maar zonder een neus die in de weg zit, is dit wel een stuk gemakkelijker geworden. De komende dagen kan ik hier mee aan de slag. Ook kan ik in de motorruimte de roestpreventie aanpakken. Beter dan nu kan ik er nooit meer bij!