Onderwerpen: Motor

Meten is weten, dit geldt ook voor het motorblok van mijn BMW

Stap voor stap heb ik het motorblok uit elkaar gehaald. De onderdelen heb ik netjes apart opgeborgen omdat ze op exact de originele wijze weer in elkaar gezet moeten worden. Per cilinder heb ik een apart doosje gemaakt met daarin de zuiger en de bevestigingsdelen. In een zware krat heb ik het onderblok van de motor gedaan. De kop zat in een aparte doos en de krukas ook. Motorrevisiebedrijf Eras gaat alles nu netjes doormeten.

BMW 2002tii motorblok in onderdelen
Een auto vol met dozen met motoronderdelen van mijn BMW 2002tii motorblok.

Met het blote oog is eigenlijk niet te zien of het goed is of niet. Dat komt echt op honderdsten van een millimeter aan. Over twee weken weet ik wat de staat van het motorblok is en of ik gewoon wat slijtdelen moet vervangen of dat het echt mis is en er overmaatse zuigers in moeten komen of erger. Twee weken lijkt best lang maar het is fijn dat de garagevloer leeg is. Nu heb ik de ruimte om de achteras compleet te maken om in te bouwen.