Onderwerpen: Carrosserie

Alle tectyl is verwijderd. Er is weinig extra roest aan het licht gekomen. Het lassen kan beginnen!

Een paar weken terug heb ik mijn BMW weggebracht om te laten ijsstralen. Met ijsstralen kun je tectyl, vuil en andere lijmresten van de auto laten verwijderen maar de lak blijft zitten. Handig want tectyl verwijderen is niet het leukste werk om te doen en het kost gruwelijk veel tijd. De afgelopen weken was ik erg benieuwd naar het resultaat. Op oudejaarsdag was het zover, de terugkeer van mijn auto!

Maar eerst even kort wat er gebeurd is tijdens het ijsstralen want het is toch een geweldig mooi proces.

droogijskorrels in koelbox
Droogijskorrels worden aangeleverd in grote koelboxen voor het ijsstralen.
De droogijskorrels zijn -70 graden en kun je in je hand houden zonder dat het direct smelt. Je moet het wel een beetje bewegen anders krijg je er brandwonden van.
apparaat voor droogijsreinigen
De droogijskorrels gaan in dit apparaat en met een compressor en een spuitlans worden ze op de plekken gespoten die gereinigd moeten worden
Voorbeeld stuk droogijsreinigen
Een voorbeeld van een klein stuk waar met droogijs de tectyl verwijderd is. Daarna zie je het plaatwerk inclusief de lak en ook eventuele roest.
binnenkant voorscherm na ijsstralen
Dit is dezelfde binnenkant van het voorscherm als op de foto hierboven. Rechtsonderin zie je een plek met roest waar gelast moet worden.
roest bij schutbord a stijl
Hier zie je het stukje roest bij het schutbord bij de A stijl.
bodem BMW 2002
De bodem ziet er nog heel netjes uit.
Wielkast rechts achter BMW 2002 Touring
In de wielkast rechts achter is duidelijk te zien dat hier al eens aan gelast is. Deze roestplek was al bekend dus geen nieuw laswerk.
Wielkast links achter BMW 2002
De wielkast links achter is er ook slecht aan toe maar ook dit was bekend.
Aankomende donderdag komt lasser Emile Maarschalkerweerd een dag lassen en zullen we eerst de schade opnemen. Mijn eerste indruk is dat het erg meevalt. De wielkasten achter waren bekend en de kofferbak ook. Er zijn een paar kleine plekjes bij gekomen om aan te lassen. Belangrijkste is om even naar de voorspoiler te kijken. Daar is over de volle lengte wel wat roest maar dat moet ook te repareren zijn.

Alles bij elkaar genomen valt het me mee. De bodem is goed hard en er is weinig extra laswerk aan het licht gekomen. Het ijsstralen is netjes gedaan door Ultech. De Tectyl is eraf al moet ik op sommige plekken nog wel wat na reinigen. Maar dat is altijd nog beter dan dagen Tectyl krabben onder een auto. Het mooiste is dat de auto weer thuis is en ik dus weer lekker aan de slag kan.

BMW 2002tii Touring terug van ijsstralen
Mijn BMW 2002tii Touring staat weer veilig binnen. Klaar voor serieus laswerk in januari.