Onderwerpen: Velgen

Velgen met banden! Klaar om op te gaan rijden. Maar dat duurt nog even.

Voor mijn BMW 2002tii heb ik de originele lichtmetalen velgen gevonden. Deze waren nog in prima staat maar er zaten wel verkleuringen op. Bij de ene velg was dit erger dan bij de andere. In eerste instantie was het mijn bedoeling om ze gewoon met blanke lak te behandelen. Maar bij het poedercoat bedrijf gaven ze aan dat je altijd kleurverschil zou blijven zien. Ze adviseerden om de velg in een aluminiumkleur te poedercoaten. Vandaag mocht ik ze ophalen en het resultaat mag er wezen.

BMW 2002tii lichtmetalen velgen
De lichtmetalen velgen zijn gepoedercoat en de banden liggen erop

Omdat ik de het voor en achterstel bij de spuiter eronder wil zetten heb ik de banden ook om de velgen laten leggen. De bandenspecialist moest lachen omdat ik dacht dat de velgen ook een binnenband nodig hadden. Dat is echt al zo veel jaren niet meer zo, dat kan ik me niet eens herinneren! Tja… de enige band waar ik ervaring mee heb is een fietsband.

De banden hebben nieuwe ventielen gekregen en zijn ook meteen gebalanceerd. Bij stalen velgen gaat dat met een slaglood. Bij lichtmetalen velgen plakken ze de gewichtjes aan de binnenkant van de velg. Als ik straks alle bouten voor het voor een achterstel heb dan kan ik ze netjes in elkaar zetten en heb ik in ieder geval een rollend achterstel!

Als tip kreeg ik om de beste velgen, waar het minste aan gebalanceerd hoefde te worden, aan de voorkant van de auto te gebruiken. Met een stift hebben we dat aan de binnenkant van de velg opgeschreven. Als het voor en achterstel klaar is dan kan ik ze er zo op schroeven. Ik kan niet wachten!