Onderwerpen: Injectie

Een gewone BMW 2002 gaat door de Kugelfischer injectiepomp van 100 naar 130 PK! Hij gaat er bovendien sneller én zuiniger van rijden.

Een BMW 2002 is altijd een prachtige auto maar binnen de 2002 is de tii nog eens een buitencategorie. Een normale 2002 gaat door de Kugelfischer injectiepomp van 100 naar 130 PK! Hij gaat er bovendien sneller én zuiniger van rijden. Het is dan ook echt een raadsel waarom de vorige eigenaar de injectiepomp verwijderd heeft en verwisseld voor de standaard carburateur. Er is mij heel veel aan gelegen om dit onrecht weer ongedaan te maken. Vandaag (op mijn verjaardag) heb ik eindelijk de injectiepomp er weer op gezet.

Het plaatsen van de pomp is eigenlijk redelijk eenvoudig en kan met gezond verstand geplaatst worden. Lastiger is dat er ineens heel veel meer slangetjes in je auto zitten die ook ergens mee verbonden moeten worden. De pomp heeft bijvoorbeeld een verbinding met het oliefilterhuis waar olie door de pomp loopt om de pomp te smeren. Ook moet de brandstofslang anders aangesloten worden en moeten de injectoren op de compleet andere inlaat aangesloten worden.

Kugelfischer injectiepomp ingebouwd
Mijn kugelfischer injectiepomp heb ik eindelijk ingebouwd!
Nu de pomp en de meeste slangen er weer op zitten kom ik er wel achter dat ik enkele onderdelen mis. Het gasmechaniek dat aan het schutbord vast zit met een beugel en een veer ontbreekt. Dit is compleet anders dan het mechanisme voor een carburateur. Verder ontbreekt de gasstang en een steun voor het kleppenhuis. Ik ben voorlopig nog wel op zoek naar onderdelen voor mijn BMW 2002tii. Maar de eerste stap is genomen. De injectiepomp zit weer op de auto!