Onderwerpen: Carrosserie

De kofferbodemplaat is goed genoeg om reparatiedelen uit te halen voor de delen rondom de benzinetank.

De bodemplaat in mijn Touring is aan beide zijkanten doorgeroest. De linkerhelft waar het reservewiel in ligt is nog behoorlijk goed. De rechterhelft waar de benzinetank in ligt is erg slecht. Daarom ging ik op zoek naar een oude bodemplaat. Daar kan ik dan misschien de zijkanten uit gebruiken maar in ieder geval het deel van de benzinetank.

Een originele kofferbodemplaat met onderdeelnummer 41121808711 is bij BMW niet meer te bestellen. Op zoek naar een 2e-hands bodemplaat dus. Daarom plaatste ik een oproep op Marktplaats en site van de BMW 02 club. De site van de BMW 02 club heeft ook een eigen marktplaats voor auto’s en onderdelen.

De oproep die ik hier plaatste was succesvol. Herman Teuben uit Ter Apelkanaal had nog wel een oude bodem liggen. Van deze kofferruimtebodem was het deel waar het reservewiel in ligt slecht. De rechterhelft waar de tank in ligt is juist nog goed. Precies wat ik zocht dus! Hij wilde hem zelfs wel in Utrecht bezorgen.

Vrijdag is hij afgegeven bij de buren. Hij is inderdaad prima te gebruiken. De randen om de tank zijn hard. Uiteraard is alles wat roestig maar het is vliegroest. Dat maak ik weer netjes schoon. Dan behandel ik het tegen de roest en kan het weer jaren mee.

kofferbodemplaat BMW 02 Touring
De kofferbodemplaat van een BMW 2002 Touring. Met wat opknappen kan ik hier de delen die ik nodig heb uithalen.
Onderkant van de bodemplaat voor een BMW 02 Touring
Onderkant van de bodemplaat voor een BMW 02 Touring.