Onderwerpen: Carrosserie

De opbouw van de auto is begonnen. De kofferbodem zit erin!

Na maanden van sloopwerkzaamheden is de ommekeer bereikt. Eindelijk heb ik weer iets in de auto gebouwd! Na het eerder al afmeten en passend maken van de kofferbodemplaat is de kofferbak nu weer compleet. Rechtsachter is het deel rondom de benzinetank erin gelast. Linksachter hebben we een plaatje toegevoegd voor een deel dat verroest was.

kofferbodem BMW 2002 Touring
De kofferbodem zit erin. Nu alleen nog de rechterkant afwerken, in de zinkspray zetten en met strijkkit afwerken.
Lasser Emile heeft de lastige delen erin gelast. Dit zijn vooral de moeilijk bereikbare delen en delen die aan de buitenkant van de carrosserie gelast moeten worden.

De lassen aan de buitenkant van de carrosserie zijn zichtbaar als je het niet exact goed doet. Door de hitte van het lassen kan de kont van de auto zo bobbelig worden dat zelfs een ervaren plaatwerker het niet echt mooi meer krijgt.

Emile heeft de kofferbodem met een paar kleine puntjes vast gezet. De lange stukken heb ik deel voor deel vast gelast. Niet alle lasnaden zijn even mooi geworden maar alles is wel dicht en zit echt muurvast. Met wat slijpwerk wordt dit helemaal mooi. Ik heb dus voor het eerst dus zelf serieus aan de auto gelast!

Na het lassen hebben we de lasnaden aan de linkerkant gladgeslepen met een lamellenschijf. Daarna hebben we alles met zinkspray tegen roest beschermd. Na het drogen van de zinkspray hebben we de naden ingesmeerd met Mahotec Car-Plast Strijkkit. Dit gaat voorlopig echt niet meer roesten.

Komende week gaan we aan de wielkasten werken. Daar vervangen we het grootste deel van. Maar nu eerst even genieten dat de opbouw eindelijk is begonnen. Toch een echte mijlpaal!