Onderwerpen: Stuurinrichting

Het knipperlicht blijft maar knipperen. Een heel klein onderdeel is het probleem.

Als je hele auto in elkaar zit en je voor het eerst gaat rijden vind je altijd dingen die niet kloppen. HEEL VEEL dingen die niet kloppen. Een van die irritante dingen is dat het knipperlicht blijft knipperen na een bocht. Hoe kan dat nou weer? Zoals wel vaker wist Jeffrey Kok raad. Het ligt aan je knipperlicht terugstelnok. Aan wat? Nou er zit aan je knipperlichtschakelaar een heveltje dat terug gaat als dit nokje na een bocht weer langs komt.

knipperlicht terugstelnok diagram bmw 2002
Het onderdeel bij de rode pijl is de knipperlicht terugstelnok
Tijd om te kijken hoe het nu bij mij in elkaar zit.
stuurkolom zonder knipperlicht terugstelnok bmw 2002
De terugstelnok moet het pinnetje links van de stuurkolom raken zodat het knipperen stopt
Maar de terugstelnok mist op mijn stuurkolom dus het is in ieder geval logisch wat het probleem is. Ik ben eerst al mijn onderdelen door gegaan om te kijken of ik het ergens kan vinden. Helaas… het is nergens meer te vinden. Zoals altijd heeft Jeffrey nog wel ergens eentje liggen.
Knipperlicht terugstelnok bmw 2002 detail
Hier zie je de missende terugstelnok
Tijd om het nokje te monteren en het stuur er weer recht op te zetten. Nu even lekker een stuk rijden en… het werkt. Het knipperlicht gaat netjes uit na een bocht.

Niet dat je er voor een BMW 02 wat aan hebt maar toch… Op moderne sturen zit dit stelnokje aan het stuur vast. Dat lijkt mij een prima idee. Dan kun je het tijdens de opbouw van je auto niet vergeten of kwijtraken. Maar op de 02 moet je hier dus wel aan denken als je een auto uit elkaar haalt en weer in elkaar zet.