Onderwerpen: Carrosserie

Met zijn twee├źn gaat alles een stuk sneller. Het motiveert en is ook gezellig.

Een week geleden heb ik een lijst gemaakt van wat er nog moest gebeuren voor de auto naar de spuiter kon. Het was nogal een lijst met werk! Ik zag er tegenop om weer dagen in mijn eentje in de garage te staan om die lange lijst af te werken. Maar gelukkig bood mijn broer aan om twee dagen te komen helpen.

In twee dagen hebben we veel roest bestreden met Fertan. Daarna hebben we alles afgenomen en ingespoten met epoxyprimer. Van die ellenlange lijst waar mijn naam boven stond hebben we in twee dagen 17 van de 29 punten weg kunnen strepen. Er is nu nog steeds zat te doen maar het is alweer een heel stuk draaglijker.

Motorcompartiment BMW 2002tii
Het motorcompartiment is grondig ontroest en ingespoten met epoxyprimer. Klaar voor de spuiter.

Een ander voordeel van samen klussen is een frisse blik op mijn werkplaatsje. Die is erg mooi geworden maar hij kan natuurlijk altijd beter. Mijn broer zei: Wat heb je weinig licht! De TL-balken boven je werkbank geven veel meer licht dan de TL balken in de rest van de garage. Hij had gelijk.

We zijn naar de bouwmarkt gereden en hebben de huidige TL-balken vervangen door TL-balken met een hoger wattage. Achter in de garage bij de garagedeur was het altijd erg donker. Daar hebben we een extra TL-balk opgehangen.

Extra TL-balk in garage
En er was licht, VEEL licht! Een extra TL balk achterin de garage maakt een groot verschil