Onderwerpen: Elektrisch

Een volle wijndoos met kabels. Ik zie er nu al tegenop om dit weer in te bouwen!

Binnenkort ga ik mijn auto laten ijsstralen. Alle vuiligheid en tectyl worden dan verwijderd. Je kunt dit ook zelf doen maar het is een rotwerk waar je echt dagen mee bezig bent. Daar zag ik toch wel erg tegenop, vandaar dat ik hem hier mooi voor wegbreng. Twee weken terug is de afspraak gemaakt en nu heb ik dus een deadline. De auto moet nu echt HELEMAAL kaal gemaakt worden.

Hoe kaler ik de auto naar de straler breng hoe beter ze kunnen stralen. Heel veel auto-onderdelen zijn gewoon los te schroeven en vrij logisch weer in elkaar te bouwen. Voor alle kabels en elektronica in de auto is dat anders. De kabels hebben alle kleuren van de regenboog en gaan via de accu en het zekeringkastje naar allerlei kleine onderdelen door de hele auto.

Alle kabels zijn netjes weggewerkt en lopen door gootjes, zitten vast met beugels of in het plafond van de auto, of in je deur. Ik vond het allemaal nogal overweldigend. En dat voor een auto waar echt maar heel weinig elektronische snufjes op zitten.

Ik heb zo veel mogelijk kabels gelabeld en tientallen foto’s gemaakt. Dat helpt vast en zeker bij de inbouw want elektronicaschema’s kan ik niet lezen.

kabelboom BMW 2002tii
De kabelboom van mijn BMW 2002tii: een wijndoos vol kabels en zekeringen!

Het resultaat is een volle wijndoos met kabels, zekeringen en relais. Voor mij een beetje overweldigend. Maar gelukkig weet Jeffrey Kok mij gerust te stellen: Het is gewoon plus en min, meer is het niet.

Morgen de laatste kleine dingen verwijderen want dinsdag gaat de auto al op transport.