Onderwerpen: Carrosserie

Met een staalborstel op een haakse slijper je auto kaal maken: geestdodend en vermoeiend.

Als ik ooit nog een andere oldtimer restaureer en ik het kan betalen dan ga ik het kaal maken van mijn auto uitbesteden. Weken heb ik met een staalborstel op mijn haakse slijper alle bekende roestplekken op mijn auto kaal geslepen. Er zijn 4 verschillende staalborstels doorheen gegaan. Kilo’s stof heb ik bij elkaar geveegd. Maar… nu zit het grote slijpen erop. Het is een grote opluchting.

haakse slijper met staalborstel
Dagen heb ik met deze haakse slijper met staalborstel mijn auto kaal gemaakt.

Om een auto goed te beschermen zit er een laag epoxy primer op het blanke staal. Daar overheen zit aan de onderkant en in de wielkasten ook strijkkit. Dit is een elastisch goedje dat stevig wordt maar ook elastisch blijft en dus niet zoals plamuur uiteindelijk gaat scheuren. Strijkkit is heel taai om eraf te slijpen. Epoxy is keihard. Om dat eraf te krijgen ben je dus echt vele dagen bezig.

Je zet een stofmasker op, een beschermbril voor je ogen en een koptelefoon tegen het klote lawaai. En dan kun je dus echt dagen vooruit.

wielkast links achter BMW 2002 Touring
De wielkast links achter is nu helemaal kaal geslepen. Klaar voor laswerk en nieuwe binnen- en buiten spatbord

Wielkast rechts achter BMW 2002 Touring
Als laatste heb ik de wielkast rechts achter kaal geslepen. Het grote slijpen zit erop!