Onderwerpen: Restauratie

Eindelijk kan ik aan mijn klusproject beginnen. Ik kan niet wachten!

Na lang speuren tot in Frankrijk heb ik eindelijk mijn 2002 klusproject gevonden. Het is een BMW 2002tii Touring van de latere serie, dus met plastic grille. De auto stond uiteindelijk gewoon op mij te wachten in Vlissingen. Op Marktplaats zag ik een advertentie staan voor 2 BMW 2002 Tourings. Deze auto’s waren wat mij betreft niet meer te redden maar in de advertentie stond dat de verkoper een partij oude BMW’s ontdekt had. Wie weet?!

Ik besloot er toch een mail aan te wagen en vroeg aan de verkoper Mil&Co of er in die partij BMW’s toevallig ook een BMW 2000/2002tii Touring zat. Dat bleek het geval! Milko had een auto staan die sinds 1996 stil gestaan had. Zou dit de Touring zijn waar ik naar zocht? Met mijn schoonvader Lammert ben ik naar Vlissingen afgereisd. Daar stond de BMW al op de brug. Het was een mooie witte in de kleur BMW kleur Chamonix. Rondom zat er wel roest aan de wielkasten. Ook zat er een deuk aan de zijkant van de auto en nog diverse kleinere butsen. De auto leek van onderen in ieder geval hard.

Eindelijk heb ik mijn BMW 2002tii Touring gevonden
Hebbes, eindelijk heb ik mijn BMW 2002tii Touring gevonden

De motor was een ander verhaal. De injectie was uit de motor gebouwd en alles was omgebouwd naar een normale carburateur. De originele pomp en het tii kleppenhuis en wat ander klein materiaal zat er nog wel bij in een kartonnen doos. De vorige eigenaar had problemen gehad met de retourlijn van de pomp en daarom besloten om de injectie helemaal te verwijderen. Een vreemd verhaal maar ik wil de uitdaging wel aan gaan en hem weer naar de originele staat terugbouwen.

Met een noodaccu en een bus remmenreiniger hebben we de motor wel aan het lopen gekregen. Ongelooflijk toch, dat na 18 jaar de motor na een paar pogingen gewoon weer loopt. Eindelijk kan ik aan mijn klusproject beginnen. Ik kan niet wachten tot de auto met de autoambulance naar Utrecht komt!