Onderwerpen: Injectie

Na heel veel puzzelen om de auto goed te laten lopen heb ik toch besloten mijn injectiepomp te laten reviseren.

Toen ik mijn Touring kocht had de vorige eigenaar de Kugelfischer injectiepomp verwijderd en de auto omgebouwd naar een standaard carburateur. Daardoor heb ik altijd twijfel gehouden of er misschien iets met de pomp was? Nu we zo vaak aan de motorafstelling gewerkt hebben, wil ik uitsluiten dat dit door de injectiepomp komt.

Via Jaymic in Engeland is het mogelijk om een injectiepomp te laten reviseren. Omdat ze op 7 september 2019 op het 02 treffen op het circuit in Lelystad stonden, kon ik daar mijn oude pomp inleveren en direct een gereviseerde injectiepomp meenemen.

Een 2002tii is niet goedkoop… de gereviseerde pomp kost €940 euro mits je zelf een oude pomp inlevert. De pomp lever je in zonder onderdelen zoals de pulley en het koudstartventiel.

gereviseerde kugelfischer injectiepomp met nieuw koudstartventiel
Hier is mijn gereviseerde injectiepomp met een nieuw koudstartventiel en aandrijfriem
Het uit- en inbouwen van de injectiepomp is best een aardige klus. Normaal gesproken zou ik dit samen met Jeffrey Kok gedaan hebben. Maar gedurende zo’n restauratie ontwikkel je zelf ook het vertrouwen om het eerst zelf te proberen. Ik ben dus gewoon zelf begonnen, uiteraard met advies van Jeffrey.

motorruimte BMW 2002tii ruimte gemaakt voor uitbouw kugelfischer injectiepomp
Ruimte gemaakt voor de uitbouw van de injectiepomp: voorste inlaatbuis, luchtfilter, accu afdekkap van het tandwiel en ook de radiateur zijn verwijderd.
In mijn auto is airconditioning ingebouwd en dus zit er voor de radiateur nog een condensor. Als dat niet het geval was dan had ik denk ik ook nog de grilles verwijderd zodat je ook door de neus overal goed bij kunt.

De injectiepomp kun je nu los maken door het tandwiel voorop de pomp te verwijderen. De moer was er bij mij zo af maar helaas het tandwiel niet. Ik kon dus niet verder en moest een poelietrekker bij Jeffrey lenen.

tandwiel kugelfischer injectiepomp BMW 2002tii
Met een poelietrekker was het tandwiel zo verwijderd.
De pomp zit verder met 2 bouten aan het motorblok vast. Met alle stangen en de stang naar het gasklephuis ben je wel even aan het stoeien. Ook de riem op het tandwiel zit erg strak om het tandwiel heen. Ik heb zelfs een riem beschadigd. Gelukkig had ik nog een reserveriem liggen.
gereviseerde kugelfischer injectiepomp gemonteerd bmw 2002tii
De gereviseerde injectiepomp is gemonteerd. Het ziet er in ieder geval ook weer een stuk mooier uit!

Bij het inbouwen van de pomp ben kun je vooral lastig bij de 3 slangen voor het koudstartventiel. Die zitten vrij diep onder de motorkap. Wellicht dat je hier op een brug wel wat beter bij kunt. Maar ja… die heb ik natuurlijk niet.

Koelvloeistoflekkage bij montage Kugelfischer injectiepomp BMW 2002tii
Helaas heb ik iets niet goed aangesloten. Bij het koudstartventiel loopt de koelvloeistof eruit.
aansluiting koelvloeistof koudstartventiel BMW 2002tii
In het werkplaatshandboek is te zien hoe de slangen aangesloten moeten worden en dat heb ik inderdaad verkeerd gedaan.
Gespannen vul ik de koelvloeistof weer aan. Gelukkig lekt er dit keer niets.

Nu is het tijd om de warmloopregelaar in te stellen en het gasklephuis af te stellen en dan kan er gestart worden. Maar dat komt in volgende artikelen.