Onderwerpen: Pedalen

Gelukkig is er altijd nog Youtube. Daar vond ik deze video BMW 2002tii throttle linkage operation.

In de 2002tii motor heb je een grote gasstang die vanaf het gaspedaal gelinkt is. Deze gasstang drijft weer 2 andere gasstangen aan: een stang naar het kleppenhuis en een naar de injectiepomp. De 2 stangen kun je verbinden door ze op een soort balletjes te klikken die schanieren. Alleen… er zitten 3 balletjes aan en ik heb maar 2 stangen? Mis ik nu een stang of is er iets anders aan de hand?

Gelukkig is er altijd nog Youtube. Daar vond ik deze video BMW 2002tii throttle linkage operation over het aansluiten van het gasmechanisme van de tii. Handig voor de amateur automonteur!

Met deze video blijkt het dat de 2 stangen al goed door mij verbonden waren. In een keer goed dus:-) De stang naar de klephuissteun leek wel in de pomp te gaan. Wat passen en meten en wat blijkt? In de pomp zit een dopje waar het precies in past. Ik weet niet hoe het mogelijk is maar ik had hier zelfs al een reserverdopje voor besteld. Het gaat om BMW onderdeel A13511256078. Een klein plastic dopje waardoor je in staat schijnt te zijn om het geheel goed af te kunnen stellen.