Onderwerpen: Restauratie

Van buizen, plaatjes en zwenkwielen hebben we een mooi frame gelast. Mijn auto kan dus weer rijden.

Dinsdagavond gaat de mijn BMW op transport om te laten ijsstralen. Dan krijg ik hem brandschoon terug en is alles waar aan gelast moet worden mooi zichtbaar. Maar als je van je auto het subframe en de achteras verwijderd dan kun je hem niet meer zo maar vervoeren. Er moest dus een frame op wielen komen.

Met lasser Emile maakten we een tekening hoe het frame zou moeten werken. De buizen en het plaatmateriaal bestelden we bij IJzershop.nl. Echt heel voordelig en voor 9 euro bezorgen ze het gewoon thuis. Enige nadeel is dat ze alleen buizen van 2 meter verkopen en we net iets meer lengte nodig hadden. Via Marktplaats vond ik 4 dikke zwenkwielen van 20cm met rem. Alle spullen waren er dus.

Vorige week lasten we het onderste deel al in elkaar. Met de nieuwe plasmacutter van Emile maakten we de buizen op maat.

Buizen in hoek van 90 graden met magneet
Met een sterke magneet legden we de buizen in een hoek van 90 graden om ze vast te lassen.

Het rechthoekige frame lasten we snel in elkaar en met plaatjes op de hoeken konden we ook de wielen bevestigen.

Buizenframe op wielen
Het buizenframe op wielen is klaar.

Bovenop dit buizenframe hebben we nog staanders gelast die precies op de bouten in het voorframe komen. Achter kan het frame op een plaatje geschroefd worden met bouten die door de gaten voor de achteras vallen. Vanavond was het frame klaar mooi op tijd voor het transport. Ik heb weer een auto op wielen! Nog niet de gedroomde lichtmetalen velgen, maar het is een mooie eerste stap.

frame op wielen voor transport carrosserie
Het frame is af. Mooi op tijd voor het transport.