Onderwerpen: Elektrisch

Alles origineel houden of toch een aantal onderdelen verbeteren of moderniseren?

Het is een lastige afweging bij de restauratie van een oldtimer. Alles origineel houden of toch kiezen voor een aantal verbeteringen aan de auto? Nu ben ik toch gezwicht: er komt een elektronische ontsteking in mijn BMW 2002tii. Deze ontsteking vervangt dus de originele ontsteking met contactpunten.

De originele ontsteking van een gewone BMW 2002 bevat een vacuumvervroeging aan de zijkant met een slangetje naar de carburateur. De BMW 2002tii ontsteking heeft deze vacuumvervroeging niet. Er zat dus al een ontsteking in mijn auto die niet origineel was en die wilde ik sowieso al vervangen voor een originele. Na wat zoekwerk heb ik er een gevonden zonder deze vaccuumvervroeging via Jan Wolf, een BMW 2002 racecoureur. In deze ontsteking zaten origineel ook gewoon contactpunten.

Contactpunten BMW 2002
Contactpunten voor de BMW 2002

Contactpunten hebben enkele vervelende nadelen. De contactpunten branden in en moeten daarom elke 15.000 kilometer vervangen worden. Contactpunten worden geopend door een ronddraaiend asje met een uitstulping die tegen een nokje van de contactpunten duwt waardoor ze geopend worden. Met een voelermaat stel je de juiste afstand vast. Maar het ronddraaiende deel slijt langzaam waardoor contactpunten ook af en toe bijgesteld moeten worden.

Je kunt de contactpunten eigenlijk alleen met een stroboscoop afstellen. Dit apparaat heb ik niet en dat maakt het ook weer lastiger als je dit vaker nodig hebt. Diverse mensen adviseerden mij om over te stappen op elektronische ontsteking.

Ontsteking BMW 2002 met contactpunten
Ontsteking van BMW 2002 met contactpunten

Voordelen elektronische ontsteking t.o.v. contactpunten

  • De contacthoek hoef je niet in te stellen. Alleen de timing moet je goed zetten
  • Elektronische ontsteking kun je één keer afstellen en daarna blijft het goed. Helaas heb je voor het afstellen, net als bij contactpunten wel een stroboscooplamp nodig.
  • Elektronische ontsteking zou een beter vonk geven en dus een beter en stabielere verbranding

Je ziet bovendien niet dat er elektronische ontsteking in zit want je bouwt deze ontsteking gewoon in de bestaande ontsteking in. Verder is het mogelijk om deze wijziging weer ongedaan te maken als je het toch liever helemaal origineel wilt hebben met contactpunten.

Ontsteking van BMW 2002 met elektronische ontsteking
Ontsteking voor BMW 2002 met elektronische ontsteking