Onderwerpen: Vooras

Verlagingsveren voor een betere wegligging maar natuurlijk ook voor het mooie.

Nu de opbouw van de auto weer begint is het ook tijd om te denken aan zaken als: welke schokdempers en veren komen onder de auto? De oude veren heb ik maar weg gedaan omdat die na zoveel jaren vaak wel op zijn. Bij BMW bieden ze 2 soorten veren aan: een type groen en wit. Er was ooit ook een type rood maar dat is niet meer leverbaar. Bij Walloth Nesch bieden ze ook twee veren aan: normaal en versterkt. Maar wat is nou in godsnaam een goede veer voor mijn auto?

Eibach pro kit veren BMW 2002
Dit zijn ze: mijn Eibach Pro kit verlagingsveren!

Als je dit nog nooit eerder gekocht hebt is het lastig om te weten of je nou een normale of een versterkte veer nodig hebt? Versterkt klinkt beter maar misschien bedoelen ze wel “sportief” en kun je hier helemaal niet comfortabel meer rijden? Voor dit soort vragen ga ik altijd naar Jeffrey Kok. Hij heeft veel meer ervaring en ook al het nodige geprobeerd.

Hij zei: ik heb zelf Eibach veren onder mijn auto. Die verlagen de auto een klein beetje en geven een geweldige wegligging. Deze veren verlagen de auto met in inch en dat is ongeveer 2,5 centimeter. De veren zijn helaas niet in Nederland te krijgen. Maar wel bij Amazon.com! Het onderdeelnummer van deze veren is: 2001.140. Daar moet je goed op letten want anders passen de veren niet. Na mijn bestelling had ik de veren al na 3 dagen in huis.

De veren zijn alleen gemaakt voor de Amerikaanse markt. Helaas krijg je bij Amazon na de bestelling nog dikke import tarieven over het bedrag heen. In totaal kom je dan op 346 euro.

Tip voor de installatie:

  • de veren met het nummer 2001.001 zijn voor de voorkant
  • de veren met het nummer 2001.002 zijn voor de achteras