Onderwerpen: Elektrisch

Ook onder de motorkap moet het blinken. Een goede reden voor revisie van de dynamo.

In de BMW 2002 zit een dynamo van Bosch. Voor de gewone 2002 is de dynamo nog wel te koop. De BMW 2002tii heeft een afwijkende dynamo die niet meer leverbaar is. Om de auto origineel te houden is een revisie dus eigenlijk de enige optie. Revisie van een Bosch dynamo is heel makkelijk… je brengt hem gewoon weg en krijgt hem als nieuw terug.

Bosch heeft door heel Nederland Bosch Car Service punten. Op fietsafstand van mij in Utrecht Overvecht zit Garage van Kuilenburg. Vanwege eerdere problemen met de dynamo van mijn BMW 2002 sedan, wist ik ze al te vinden. Nu ik mijn BMW 2002tii Touring aan het opknappen ben, was er een mooie reden om de dynamo alvast op te knappen. Binnen een paar dagen kon ik de dynamo alweer ophalen. Mooie snelle service dus.

dynamo BMW 2002tii voorkant oud
De voorkant van de oude dynamo van mijn BMW 2002tii Touring. Aanslag, smeer en gescheurde rubbers.
dynamo bmw 2002tii als nieuw
Na revisie is de dynamo echt weer als nieuw.
Achterkant dynamo BMW 2002tii voor revisie
Ook de achterkant van de dynamo van mijn BMW 2002tii was ronduit smerig.
Achterkant dynamo BMW 2002tii na revisie.
De achterkant van de dynamo van mijn BMW 2002tii na revisie.

Wat zal het straks blinken onder mijn motorkap!