Onderwerpen: Elektrisch

De vacuumslang aan de stroomverdeler hoort dus niet bij mijn auto.

Het begon met een vraag op Facebook: waar hoor ik de slang op de foto op aan te sluiten. Het eerste antwoord was duidelijk: Op je carburateur. Maar ik bouw mijn auto weer terug naar het origineel: een tii met injectie en dus heb ik straks helemaal geen carburateur meer. De vacuumslang aan de stroomverdeler hoort dus niet bij mijn auto.

Stroomverdeler in mijn BMW 2002tii
De stroomverdeler in mijn BMW 2002tii heeft een vacuumvervroeging maar dat hoort niet in een BMW 2002tii

Hoe het wel hoort zie je op de onderstaande foto. Het kleine ronde onderdeel aan de zijkant van de stroomverdeler hoort er niet in te zitten.

Stroomverdeler BMW 2002tii
De stroomverdeler van een BMW 2002tii, duidelijk zonder vacuumvervroeger dus

Gelukkig is er altijd nog Jeffrey Kok van de BMW Touring Club die mij met raad en daad bijstaat. Hij vertelde: Je kunt gewoon met deze van start hoor. Ik heb er ook zes jaar mee gereden, met de verkeerde dan. Als zo’n motorfreak er 6 jaar mee kan rijden dan hoef ik me denk ik geen zorgen te maken. Kijk, dat scheelt alweer. Nu hoef ik alleen nog maar een benzinepomp voor de tii te zoeken.