Onderwerpen: Motor

Ongelooflijk maar ik heb nu alle onderdelen om de motor weer helemaal in originele staat op te bouwen. Tenminste... dat denk ik.

Toen ik mijn BMW 2002tii Touring kocht zat de injectie er los bij met wat aanvullende onderdelen. Tijdens het in elkaar zetten van de motor en het terugbrengen in originele toestand blijkt helaas dat er toch een paar onderdelen ontbreken. Ik moest op zoek naar een gasmechaniek, een gasstang en een klephuissteun. Maar waar vind je zo iets?

Gelukkig kon ik terugvallen op de garagehouder waar ik mijn BMW 2002 sedan naar toe breng als ik er zelf niet uit kom: Jan Frons. Hij had nog wel een gasmechaniek liggen. Dit onderdeel bevestig je aan het schutbord en bevat een beugel met een veer waar je het gaspedaal via een stang mee kunt verbinden. De motor van een tii zit heel anders in elkaar. Via een gasstang moet zowel het normale gas en lucht mengsel aansturen als ook de injectiepomp. Ik kon dus de onderdelen die er nu in zaten voor de carburateur niet hergebruiken. Via de post ontving ik mooi pakketje met het onderdeel inclusief een berg reservemoeren. Mooi!

Via redder in nood en secretaris van de BMW 02 Touring club Jeffrey Kok kon ik ook nog eens aan een gasstang en een net opgeknapte klephuissteun komen. Ongelooflijk maar ik heb nu alle onderdelen om de motor weer helemaal in originele staat op te bouwen. Tenminste… dat denk ik.

Gasmechanisme BMW 2002tiiGasstang en klephuissteun BMW 2002tii