Onderwerpen: Motor

Aan de cilinderkop is gelast en gerepareerd. Grote kans dat dit weer gaat scheuren.

Een week geleden bracht ik het motorblok naar het motorrevisiebedrijf. Toen ik vandaag ging kijken kreeg ik slecht nieuws: De kop is eerder gelast, eigenlijk keur ik hem af. Het is lastig te zien voor mijn ongetraind oog maar er zitten rare randen en verdikkingen op een plek in de kop. Het advies is om een kop de zoeken die nog in goede staat is. Maar waar vind je in godsnaam zo’n kop?

Lasnaad in cilinderkop BMW 2002tii
Op de foto zie je een eerdere reparatie. Onder die ring is een oude lasnaad zichtbaar.
Naad reparatie cilinderkop BMW 2002tii
Het is iets lastiger te zien maar ook hier zit een verdikking die er niet hoort te zitten.

Ik heb eerder al een reserve motorblok van een BMW 2002tii gekocht. Maar als ik dat nu uit elkaar haal dan is het daarmee ook onbruikbaar geworden. Het is dus beter om een losse cilinderkop te vinden.

Eerst maar eens hulp gevraagd bij de BMW Touring Club. Dit is een fanatieke groep liefhebbers die elkaar helpen om de auto’s op de weg te houden. Via Jeffrey Kok kwam ik in contact met Crist van Roosmalen.

Hij heeft maar liefst 3 cilinderkoppen liggen. Twee van het type dat nu ook op mijn auto zit, type E12. En een cilinderkop van de eerste 3 serie met type E21 waar ook een M10 motor in zat. Donderdag ga ik kijken. Het komt dus allemaal heus weer goed.