Onderwerpen: Gereedschap

Origineel is mooi maar soms is het toch goed om de auto te verbeteren.

Mijn BMW 2002tii Touring heeft origineel alleen een buitenspiegel aan de bestuurderskant. Ik vind het handig en ook mooier om aan 2 kanten een buitenspiegel te hebben. Via Marktplaats had ik eerder al een linker- en een rechter buitenspiegel gevonden. Nu was het tijd om ze ook te monteren. Dit moet gebeuren voordat de auto naar de spuiter gaat omdat je er gaten in de deur voor moet boren.

In het clubblad van de BMW 02 club stond eerder al een artikel over hoe je dit kon doen op een makkelijke en moderne manier. Met een blindklinkmoertang. Geen idee wat dat is? Dat gold voor mij ook dus ik het het opgezocht. Het is een tang waarmee je een schroefdraad door plaatwerk kunt klinken. De tang trekt het hulsje vast.

Maar die blindklinkmoertangen zijn DUUR! En hoe vaak gebruik je het nou? Maar gelukkig had fietsenmaker Rinus van de leukste fietsenwinkel in Utrecht er een die ik wel mocht lenen.

blindklinkmoertang
Een blindklinkmoertang met opschroefstukken voor verschillende maten moeren.

Blindklinkmoer
Blindklinkmoer, deze schroef je op de blindklinkmoertang en dan duw je hem door het gat en trek je de moer aan tot hij vast zit.

buitenspiegelbevestiging bmw 2002 origineel en blindklinkmoer
Links zie je de originele bevestiging. Omdat ze roestig waren en niet zo goed vast zaten heb ik de originele bevesting ook vervangen door blindklinkmoeren.
De aanpassing op mijn auto is nu dus niet de originele bevestiging en ook zat er rechts geen buitenspiegel op. Maakt dat de auto minder origineel? Waarschijnlijk wel maar de blindklinkmoeren zitten beter vast en sluiten mooier op de carrosserie aan. Dat geld zeker voor de nieuw geboorde gaten. Ik probeer de auto zo origineel mogelijk te houden maar waar mogelijk voer ik wel verbeteringen door.