Onderwerpen: Motor

Voor de geruststelling: ik ben niet van plan om mijn auto compleet om te bouwen naar een zwaar getunede auto met dikke wielen en spoilers!

Een enorme bron van inspiratie tijdens een restauratie van een oldtimer is Facebook. Je vind er hulp bij je restauratie en onderdelen. Op de Facebookgroep voor onderdelen verscheen een oproep van Henk Vink dat hij het boekje Maar uw BMW sneller van Gert Hack in de aanbieding had. Het is een boekje over tuning van de BMW 02. Na een bod kreeg ik van Henk het bericht dat het boekje voor mij was!

Voor de geruststelling: ik ben niet van plan om mijn auto compleet om te bouwen naar een zwaar getunede auto met dikke wielen en spoilers! Maar het is wel leuk en leerzaam om meer over je auto te leren. Door te lezen over hoe je dit type BMW sneller kan maken leer je ook veel over hoe de motor werkt en daar is het mij vooral om te doen. Natuurlijk is het ook gewoon leuk om veel informatie over je eigen auto te verzamelen.

BMW Tuning Maak uw BMW sneller door Gert Hack
Mooi leesvoer: BMW Tuning Maak uw BMW sneller door Gert Hack

Het boekje komt officieel uit Duitsland. Ik wist wel dat het boek bestond en in het Duits is de titel mooier: BMW Tuning – So wird er schneller! Met veel plezier het ik gelezen over inlaat, uitlaat en uitboren. Eerlijk is eerlijk, ik ga dit allemaal niet doen dus het valt meer onder de categorie ‘verzamelen’. Ook interesse in verzamelen en onderdelen voor je BMW? Kijk eens op de Facebookgroep Your BMW Classic Parts & Cars.