Onderwerpen: Brandstofvoorziening

Na het kopen van mijn 3e benzinepomp is het eindelijk raak. Ik heb de originele pomp te pakken!

Een oude auto opknappen betekent natuurlijk sleutelen maar ook heel veel speuren naar onderdelen. Het moeilijkste was voor mij wel het vinden van een benzinepomp voor mijn BMW 2002tii Touring. Omdat de oude eigenaar de auto had omgebouwd naar een carburateur in plaats van een injectie was mijn benzinepomp weg. Het was moeilijk om er een te vinden maar nu is het zover. Jorre Moors wilde hem wel voor een redelijke prijs verkopen en opsturen uit Belgiƫ. Drie maal hoera voor Jorre!

Eerder kocht ik al een benzinepomp voor de tii maar dat bleek een benzinepomp voor een volkswagen te zijn met een werkdruk van 5 in plaats van de benodigde 3 bar.

Poging twee: Ik kocht er een van Peter Verstraeke uit Zierikzee. Alleen hij stuurde de pomp nooit op. Zijn telefoon werkte ook niet meer. Controle op rekeningnummer bij de politie gaf mij een duidelijke melding: Er zijn meldingen over deze verkoper.

Opgelicht op internet
Bij meldpunt internetoplichting kun je een rekeningnummer controleren. Dat had ik dus eerder moeten doen.

Maar 3 x is scheepsrecht! Via Jorre Moors uit BelgiĆ« ontving ik de onderstaande benzinepomp. Dit is een echte BMW 2002tii benzinepomp met expansievat en beugel om de pomp onder de auto te bevestigen. Ik heb nu mijn benzinetank en de pomp. Nu is het tijd om dat allemaal aan te sluiten en… de auto voor het eerst te starten. Super spannend natuurlijk!

benzinepomp bmw 2002tii
Eindelijk, bij de 3e poging is het raak. Ik heb een benzinepomp voor mijn BMW 2002tii Touring