Onderwerpen: Carrosserie

In de stromende regen heb ik de auto op de oprijwagen gezet. Alles moet je over hebben voor een restauratie!

De afgelopen weken heb ik hard gewerkt om de auto echt 100% leeg te krijgen. Alleen zo krijg je een mooi resultaat als je de auto laat ijsstralen. Voor dit ijsstralen had ik een bedrijf gevonden in Ulft. Helaas niet echt in de buurt van Utrecht. Om kosten te besparen wilde ik de auto er zelf naar toe brengen dus ik moest ook een manier vinden om de auto te transporteren.

Ik heb alleen een gewoon rijbewijs B en mag dus niet met een grote aanhangwagen rijden. Verder heb ik ook geen auto met trekhaak. Er bleef dus niets anders over dan een oprijwagen te huren. Het is niet makkelijk om daar een goede wagen voor te vinden voor een normaal bedrag. Veel bedrijven rekenen kosten per kalenderdag, of vragen gewoon een hele hoge huur.

Gelukkig vond ik Neef in Ankeveen. Zij verhuren oprijwagens tegen een redelijk tarief. Ik mocht de oprijwagen ook al de avond ervoor ophalen zodat ik op de dag ervoor al alles klaar kon zetten. De dag van het stralen hoefde ik dan alleen nog maar naar Ulft te rijden. Griep van ons zoontje Eise gooide roet in het eten.

Nu moest ik op de dag zelf de carrosserie op het frame op de wagen rijden. Helaas regende het keihard. Niet handig als echt alles uit de auto verwijderd is inclusief de ruiten.

Met een lier kun je de auto op de platen van de oprijwagen trekken. Omdat mijn auto naar moderne maatstaven smal is en er dunne zwenkwielen op zitten, is de afstand tussen de wielen maar net breed genoeg om de wieltjes op de oprijplaten te krijgen. Evelyn moest mij in de regen helpen om te voorkomen dat de wieltjes tussen de oprijplaten zouden vallen. Toen dat gelukt was het ik 4 wielen vastgezet en was ik tot op mijn t-shirt nat.

Auto op oprijwagen voor transport
Mijn BMW 2002tii Touring staat vast op de oprijwagen. Klaar voor transport naar Ulft.

Voor het vertrek heb ik me snel omgekleed en ben toen vertrokken naar Ultech in Ulft voor het ijsstralen. Na een rit door de regen kwam ik aan in Ulft. We hebben de auto uitgeladen en op de brug gezet voor het stralen.

Auto veilig aangekomen bij Ultech in Ulft
Mijn auto is veilig van de oprijwagen gehaald. Klaar om te gaan stralen.

Na een proefstuk van een wielkast bleek dat het toch allemaal wel erg krap was om op één dag alles te stralen. De eigenaar van Ultech deed de suggestie dat hij er iets meer tijd voor zou nemen en hem zelf weer in Utrecht af zou leveren. Dan kan de auto wel helemaal perfect gestraald worden en is het eindresultaat beter.

In de auto stond een bodem met water maar dat heeft Oscar van Ultech verwijderd. Ook mijn remklauwen heeft hij nog even gereinigd. Als alles goed gaat krijg ik de auto voor de kerst terug.

Zonder auto lijkt de garage ineens weer enorm groot maar ook leeg. Ik kijk uit naar de terugkeer van mijn Touring en natuurlijk naar het resultaat van het stralen! Nu de auto niet in de garage staat kan ik de komende 2 weken gebruiken om de garage op te ruimen. Ook kan ik het voorframe en de achteras compleet demonteren en laten poedercoaten. De remklauwen kan ik klaar maken en de veerpoten helemaal netjes opbouwen. Mijn project ligt dus zeker niet stil.